Sayın Üyemiz,

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Abigem Doğu Marmara işbirliğiyle 23 – 24 Haziran 2021 tarihlerinde online olarak düzenlenecek olan “Uygulamalı Teknoloji Hazırlık Seviyesi (TRL) Eğitimi ve TRL seviyelerine yönelik Ulusal ve Uluslararası Hibe Programları” konulu eğitime Arge ve İnovasyon Projesi yapmak isteyen veya halihazırda projeleri olan tüm üyelerimiz ve kurumlar davetlidir. 

TRL nedir ve niçin önemlidir? 
TRL (Teknoloji Hazırlık Seviyesi-Technology Readiness Level) gelişmekte olan bir teknolojinin olgunluk düzeyini değerlendirmek için kullanılan, NASA tarafından geliştirilmiş bir ölçüm sistemidir. TRL seviyesi bir yeniliğin hayata geçişinin adım adım araştırma ve doğrulamalar yapılarak, maliyet ve riskler azaltılarak takip edilebilmesini sağlar. TRL ayrıca ulusal ve uluslararası hibe destek programlarında araştırma ve yenilik geliştirmede kullanılan temel bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple işletmelerin hibe başvurusu esnasında ürünlerinin mevcut ve varmak istedikleri TRL seviyesini baz alarak projelerini hazırlamaları beklenmektedir.  Yenilikçi ürün geliştirecek veya geliştirmekte olan işletmeler, bu eğitim aracılığıyla TRL uygulamaları ve projelerinin TRL seviyesine uygun mevcut hibe desteklerine yönelik bilgi edinme fırsatı yakalayacaklardır.  


Etkinlik Adı:“Uygulamalı Teknoloji Hazırlık Seviyesi (TRL) Eğitimi ve TRL seviyelerine yönelik Ulusal ve Uluslararası Hibe Programları” Etkinlik Süresi ve Tarihleri: Eğitim süresi 2 gündür.
                                                                             
1. Gün : 23 Haziran 2021 / I. Oturum  10:30 - 12:30 - II.Oturum  14:00 - 16:00
2. Gün : 24 Haziran 2021 / I. Oturum   10:30 - 12:30 - II.Oturum  14:00 - 16:00
                           
Ücret: Etkinlik Avrupa İşletmeler Ağı (EEN) kapsamında ücretsizdir.
Eğitmen: End. Yük. Müh. İbrahim Coşkun: Kıdemli Proje Uzmanı     (AB Projelerinde Bağımsız Proje Değerlendiricisi)
Başvuru: Eğitime başvurular https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_G6IdH05CRvCufUeWnwm1YQ linki üzerinden kabul edilecektir.

Eğitim Programına ulaşmak için tıklayınız.

Duyuru Tarihi : 10/6/2021
Paylaş