Sayın Üyemiz,

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Marmara Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) işbirliğinde "Değişim Yönetimi ve Uyum Sağlamak Eğitimi" 10 Ocak 2023 Salı Günü saat 14.00'te Eğitmen Tuba KARAGÖZ' ün sunumuyla ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir. Eğitime katılım ücretsizdir. SATSO Akademi üzerinden eğitime giriş yapmayan katılımcılara katılım belgesi verilmeyecektir.

Konu: Değişim Yönetimi ve Uyum Sağlamak Eğitimi-10.01.2023
Saat: 10 Oca 2023 14:00 İstanbul

Zoom Toplantısına Katılın

Toplantı Kimliği: 847 2186 5143

Parola: 12345

Programın Amacı

Kurumun değişim sürecindeki hedeflerine ulaşması için gerekli örgütsel iklim dönüşümünü sağlamak, kurumsal kültür zeminini hazırlamak ve bu sürecin sorumluluğunu üstlenecek olan insan kaynağını bu yönde geliştirmek amacıyla hazırlanmış bir programdır. Çeşitli kademelerdeki yöneticilerin değişimin olumlu yanlarına odaklanmalarını sağlayarak, kurum kültürünü bu doğrultuda yeniden şekillendirip iş süreçlerini hızlandırmayı hedeflemektedir.

Değişim, stres yarattığı kadar bir büyüme ve kendini kanıtlama fırsatıdır. Değişim Yönetimi programı, değişimi yönetirken kurum içinde karşılaşılan eski yönetim alışkanlıklarına bağlılığı tercih eden, dirençli tepkilerin tuzaklarından korunmak için güçlü bir yöntem sunmaktadır.

Programın Katılımcıya Kazandırdığı Yetkinlikler :

- Proaktif Davranış
- İnisiyatif Alma
- Analitik Düşünme
- Stratejik Planlama
- Karar Alma
- Uyum Sağlama
- Sonuç Odaklı Çalışma

Programın Sağladığı Faydalar :

- Değişimin vazgeçilmez bir süreç olduğunun farkında olur ve bir fırsat olarak görürler.
- Değişimin getirebileceği zorlukların sebeplerini anlayıp, duygusal zekaları sayesinde bu zorluklara baş edebilmek için yeni davranış profili geliştirme becerisine sahip olurlar.
- Toplumsal değişimin, organizasyonlara olan etkilerini anlarlar ve organizasyonlarda yönetimsel olarak, kendilerini etkileyen değişimlerin nasıl oluştuğunu ve nasıl uyum göstereceklerini bilirler.
- Değişimin sosyal hayatlarına yansımasını anlarlar ve olumlu bir şekilde yönetebilirler.
- Birçok fikirsel çatışmanın arkasında yatan problemin, değişimi algılayamamak olduğunu bilirler ve çatışmaların çözümünde bu farkındalığı kullanırlar.
- Değişim yönetiminde proaktif/reaktif yaklaşım farklılığını, kademeli ve bütünsel düşünme sisteminin yararlarını bilirler.
- Değişimin ihtiyaç duyduğu liderlik fonksiyonlarını bilirler.

Program İçeriği

- Değişim nedir, küresel değişimin sebepleri nelerdir?
- Kuşak farklılıkları
- Yaratıcı ve esnek düşünme
- Değişime liderlik etmek

Eğitim Yöntemi:

Eğitim öncesi anket uygulaması, interaktif anlatım, yapılandırılmış soru formları, bireysel ve grup çalışmaları, rol çalışmaları ve eğitim sonrası anket uygulamalarıyla ele alınmakta ve programın bütünü karşılıklı etkileşim anlayışıyla yürütülmektedir.
Duyuru Tarihi : 4/1/2023