Sayın Üyemiz;

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Odamıza gelen yazıda, 3308 sayılı Mesleki Teknik Eğitim Kanunu ile MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne atıfta bulunularak; 

3308 sayılı Mesleki Teknik Eğitim Kanunun 18. Maddesinin birinci paragrafında "Yirmi ve daha fazla personel çalıştıran işletmeler, çalıştırdıkları personel sayısının yüzde beşinden az olmamak üzere mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumu öğrencilerine beceri eğitim yaptırır." ifadelerine yer verildiği, 6111 sayılı kanunun 62. Maddesi hükmü gereği de kanunda ifade edilen "Yirmi" ifadesinin "On" olarak değiştirildiği bildirilmiştir. 

Bu doğrultuda; 2017-2018 eğitim-öğretim yılında işletmelerde beceri eğitimine alınacak 12. Sınıf öğrencilerinin sayılarının tespitine yönelik olarak, 10 ve daha fazla personel çalıştıran işletmeler  tarafından beceri eğitimine alınabilecek öğrenci sayılarının ekteki tabloya işlenerek, 03/04/2017 tarihine kadar Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün [email protected] mail adresine gönderilmesi hususunda azami hassasiyet gösterilmesi istenmiştir. 

Üyelerimize önemle duyurulur.   

Saygılarımızla ,

 

Yiğit ATEŞ
GENEL SEKRETER

 

Alan Tablosuna ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]

Duyuru Tarihi : 13/3/2017
Paylaş