Sayın Üyemiz,

Büyükelçi Can Dizdar'ın, Dubai Başkonsolosumuz Erdem Ozan ile birlikte 20 Mart 2017 tarihinde EXPO-2020 organizasyon idaresini ziyaret ettiği kaydedilmektedir.

Görüşme sırasında EXPO -2020 kapsamında açılan ihaleler ve mal alımlarına ilişkin olarak tüm duyuruların ve başvuruların internet ortamında yapıldığının öğrenildiği kaydedilerek, bu çerçevede, firmalarımızın EXPO-2020 kapsamındaki iş imkanlarını https://esource.expo2020dubai.ae adresinden takip etmelerinin mümkün olduğu belirtilmektedir.

Ayrıca, görüşülen yetkililerin, EXPO-2020 için 35 milyar Dirhem'lik (35 Milyar TL) bir bütçe ayırdığını, söz konusu adres üzerinden bugüne kadar yaklaşık 5 milyar Dirhem'lik bir kısmın işleme konulduğunu, geri kalan 30 milyar Dirhem için firmalarımızın yapacağı başvurulardan memnuniyet duyacaklarını ifade ettkleri bildirilmektedir.

Son olarak, yetkililerin, firmaların bu adrese yapacakları başvurularda oluşacak veri tabanın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) diğer önde gelen ticaret ve yatırım kuruluşları ile de paylaşacaklarını, dolayısıyla, firmalarımızn EXPO-2020 bağlamında bu veri tabanına kaydolmak suretiyle BAE'deki diğer iş imkanlarına da erişimlerinin kolaylaşacağı belirtilmektedir.

Saygılarımızla.

 

Yiğit ATEŞ
GENEL SEKRETER

 

Resmi yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]

Duyuru Tarihi : 14/4/2017
Paylaş