Sayın Üyemiz,

İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce Odamıza iletilen yazıda; Semitron marka P6S model taksimetreler için güvensiz olduğu kanaatiyle ilgili Bakanlık Makamınca 26 idari yaptırım kararı alındığı bildirilmiştir.

Söz konusu yaptırım kararında,

4703 Sayılı Kanun Uyarınca Yapılan Denetim Sonucunda Semitron marka P6S model taksimetrenin kanunun 5'inci maddesinin üçüncü fıkrasına aykırı olarak (güvensiz olarak) piyasaya arz edilmesi nedeni ile ürünün aynı kanunun 11'inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca;

1) Piyasaya arzının yasaklanması

2) Masrafların üretici tarafından karşılanmak üzere;

a) Piyasaya arz edilmiş olan ürünlerin piyasadan toplanması

b) Güvenli hale getirilmesi mümkün olan ürünlerin tespit edilen uygunsuzluklarının düzeltilerek güvenli hale getirilmesi ve güvenli hale getirildiği kanıtlanmadan piyasaya sunulmaması,

c) Güvenli hale getirilemeyen veya getirilmesi mümkün olmayan ürünlerin bertaraf edilmesi,

d) Alınacak önlemlere ilişkin bilgilerin ilgili kişilere duyurulması amacıyla mevzuata uygun olarak gerekli ilan, duyuru ve çağrıların yapılması ile ilgili karar alınmıştır. İfadesi yer almaktadır.

Bu kapsamda; Semitron marka P6S model taksimetrelerin tarifelerinin yüklendiği mühürlenmiş veri portunu kapatan ve üzerine mühürleme işlemi yapılan metal parça ile piyasaya arzı durdurulmuş olup, düzeltici faaliyet kapsamında metal parça yerine plastik parça ile üretilen taksimetrelerin ise piyasaya arzı devam etmektedir.

Kullanımdaki taksimetrelerde bulunan parçanın Atak Taksi Elektronik İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. tarafından plastik bir plaka ile ücretsiz değiştirilerek cihazların güvenli hale getirilmesi ve bu işlemlerle ilgili muayene ücretlerinin de Atak Taksi Elektronik İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. tarafından karşılanması yönünde düzeltici faaliyet planı oluşturulmuştur.

Düzeltici faaliyet planının süresi 31.01.2018 tarihinden itibaren 6 aydır.

Değişim programı ile ilgili açıklamalar ayrıca ilgili Bakanlığın web sayfasında yayımlanmıştır.

Saygılarımızla,

 

Yiğit ATEŞ
Genel Sekreter

 

Resmi yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]

Duyuru Tarihi : 28/2/2018
Paylaş