Sayın Üyemiz;

7103 sayılı kanunun 70. maddesi ile 5510 sayılı kanuna eklenen 17. madde ile birlikte bir defaya mahsus olmak üzere ve 1 ay süreyle işletmelere geçmiş dönemler için; ilgili dönemlerde yararlanmadığı, eksik yararlandığı veya yanlış yararlandığı teşviklerden geçmişe dönük süre sınırlaması olmadan yararlanma imkânı getirilmektedir. Böylece firmalara önemli maliyet avantajı sağlayan teşviklerden mahkeme yoluna başvurulmadan doğrudan yararlanma imkânı verilmiştir.

Söz konusu süre 31.05.2018 tarihinde bitecektir. Bu nedenle işletmelerin 6111, 687, 6486 ve diğer geçmişe dönük istihdam teşviklerinden, tüm personellerinin yararlanıp yararlanamayacağını doğru şekilde tespit etmeleri, sisteme tanıtmaları, en yüksek tutarlı teşvik tercihini tespit etmeleri, bunları SGK'ya sunulacak şekilde her aya ilişkin ek ve iptal bildirgelerini doğru şekilde hazırlamaları, SGK'ya yasayla öngörülen süre ve şartlarda teslim etmeleri gerekmektedir.

Saygılarımızla,

Teyfik ÖZTÜRK
Genel Sekreter V.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]