Sayın Üyemiz;

İlimizin, ihracatçı iller sıralamasında ilk 10 il arasında yer aldığı bilinmekle beraber, hedefimiz ilk 5 il arasına girmektir. Bu hedefimize ulaşmak için ilimiz ihracat potansiyelinin ve ihracatçı firma sayımızın artırılması amacıyla Odamız tarafından birçok proje geliştirilmiştir. Projelerimizin temel amacı da; ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması, ihracatçı firmalarımızın uluslararası ticarette paylarının artırılması ve girişimlerinde gerekli desteğin sağlanması ile üyelerimize uluslararası piyasalarda rekabet gücü kazandırılmasıdır.

Bu bağlamda; ülkemizde, ihracatın önemli bir destekçisi, kurumsallaşmış tek asli teşvik unsuru olan Türk Eximbank'ın sağladığı nakdi, gayri nakdi krediler ile sigorta ve garanti destek programları hakkında 17 Temmuz 2018 Salı günü saat 14:00'de "Eximbank Destekleri" hakkında bir bilgilendirme toplantısı ve ardından "Eximbank Sakarya İrtibat Ofisi Açılış Töreni" yapılacaktır.

Garanti ve sigorta işlemlerini aynı çatı altında toplayarak; ihracatçı firmalara verilen hizmetlerde bir bütünlük oluşturan Eximbank'ın ilimizde bilinirliğini artırmak ve ihracatçı üyelerimizin bu kurumdan azami faydalanmasını sağlamak amacıyla Odamız ihracatçı üyelerinin yöneticilerinin katılımıyla düzenlenecek olan "Eximbank'ın Destekleri" konulu bilgilendirme toplantısında Türk Eximbank'ın Genel Müdürü Sayın Adnan Yıldırım tarafından detaylı bilgilendirme yapılacaktır.

SATSO Meclis Toplantı Salonunda yapılacak olan söz konusu toplantıya teşrifleriniz bizleri ziyadesiyle memnun edecektir.

Saygılarımızla,

 

Teyfik ÖZTÜRK
Genel Sekreter

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]

Duyuru Tarihi : 13/7/2018
Paylaş