Sayın Üyemiz, 

T.C. Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından "Türkiye'de Uluslararası Koruma Başvuru ve Statü Sahipleri İçin İnsana Yakışır İş Olanaklarının Geliştirilmesi Projesi" yürütülmektedir.

Projenin ana hedefi; "Uluslararası Koruma Başvuru ve Statü Sahibi Yabancılar" a yönelik güvenilir bilgi tabanı geliştirmek, geçimlerini sağlamalarına ve insana yakışır iş olanaklarına erişimlerine katkıda bulunmaktır. Proje kapsamında ilimizde bulunan ilgili kurum ve kuruluşlar ziyaret edilmiş ve mezkûr kurumlar ile bir dizi toplantılar gerçekleştirilmiştir.

Yapılan ziyaretlerdeki istişareler neticesinde, ilimizdeki ilgili kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve işverenlere yönelik ülkemizdeki yabancıların işgücü piyasasına katılımına ilişkin 14 Kasım 2018 Çarşamba günü saat 14:00 de  Odamızda bir bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Toplantıya katılımda bulunacakların ekte yer alan katılım formunu doldurarak [email protected] mail adresine göndermeleri gerekmektedir.

Yapılacak toplantıda; "Yabancı İşçi Çalıştırma Mevzuatı ve Uygulaması" anlatılacak, "Türkiye'deki Uluslararası Koruma Başvuru ve Statü Sahipleri için İnsana Yakışır İş Olanaklarının Geliştirilmesi Projesi" nin tanıtımı yapılarak proje çerçevesinde ildeki işbirliği olanakları tartışılacaktır. Aşağıda bulunan gündem çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan bahse konu toplantıya iştirakinizi arz ederim.

Bilgilerinize rica ederiz. 
 
Saygılarımla, 
 
Teyfik ÖZTÜRK 
GENEL SEKRETER
 
PROGRAM

14:00-14:15         AÇILIŞ KONUŞMALARI

14:15-14:30         ILO TÜRKİYE OFİSİ SUNUMU (Sonay Kanber, Ulusal Program Yöneticisi)

14:30-15:00         SAKARYA İL GÖÇ MÜDÜRLÜĞÜ SUNUMU

15:00-16:00         AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI SUNUMU (Gülcan Duran Dölek, Çalışma Uzman Yardımcısı)

16:00-17:00         SORU-CEVAP

 Katılım Formuna ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]

Duyuru Tarihi : 12/11/2018
Paylaş