Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu öncülüğünde Oda bünyesinde kurulan Sanayi ve Ar-ge Komisyonu; sistematik bir temelde yürütülen yaratıcı faaliyetleriyle alanında bilimsel ve teknolojik gelişme sağlayan, çıktıları özgün, deneysel, bilimsel ve teknik içerik taşıyan faaliyetleri yürütmek adına kurulmuş ve Mayıs 2018 itibariyle “fikir sepeti” platformu çalışmalarına başlamıştır.

Farklı sektörlerde iş tecrübesine ve iş dünyasında önemli iş kontaklarına sahip; literatüre geçmiş kurumsal ar-ge projelerine imza atmış üyelerden oluşan komisyon; ilimizde araştırma ve geliştirme, teknoloji, kültür, insan ve toplumun bilgisinden oluşan bilgi dağarcığının artırılması ve bunun yeni süreç ve yöntemlerle uygulanmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde yapılacak olan tüm bilimsel çalışmalar (yayın, proje, patent, sanayi odaklı bilimsel çalışmalar, sergi, ar-ge faaliyetleri, teknoloji adına üretilen bilgi, teknoloji ve yeniliğin toplum yararına kullanılması) için gerekli faaliyetlerin yapılması sanayii araştırma ve geliştirme komisyonunun temel amacıdır.

Duyuru Tarihi : 2/1/2019