Sayın Üyemiz,

Ekonomimizin güçlendirilmesi ve sürdürülebilir büyümenin devamı açısından, istihdamı teşvik edici uygulamalar yolu ile en değerli üretim faktörü olan insan kaynağının üretim sürecine sağlayacağı katkının artırılması hedefiyle, kredibilitesi yeterli olan ve ilave istihdam sağlama potansiyeline haiz olan firmalara uygun koşullarda, düşük maliyetli ve uzun vadeli işletme kredisi kullandırılmasına yönelik ürünler ve kolaylıklar paketi oluşturulmuştur.

Kamu Bankaları tarafından ilave istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara 2 yıla varan anapara ödemesiz dönemli, 5 yıla kadar vadeli, uygun koşullarda, düşük maliyetli ve uzun vadeli işletme kredisi kullandırılmasına yönelik dört yeni ürün hayata geçirilmiştir. İstihdam Odaklı İşletme Kredisi'nden seçilmiş emek yoğun imalat sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren, en az 10 çalışanı olan ve 3 ay içinde en az 5 kişi ilave istihdam artışını taahhüt eden müşteriler yararlanabilecek olup, istihdam artışının kredi vadesi boyunca korunması gerekecektir. İlave istihdam başına kredi tutarı tekstil ve konfeksiyon için 100 bin lira, diğer imalat sanayi sektörleri için 200 bin liradır. Söz konusu krediden seçilmiş emek yoğun hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren, en az 10 çalışanı olan ve 3 ay içinde en az 5 kişi ilave istihdam artışını taahhüt eden firmalar yararlanabilecek olup, istihdam artışının kredi vadesi boyunca korunması gerekecektir. İlave istihdam başına kredi tutarı ise 5 bin lira ila 100 bin lira arasında değişecektir.

1) İstihdam Odaklı İşletme Kredisi- İmalat Sanayi Sektörü
Seçilmiş imalat sanayi veya emek yoğun hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren, ve 3 ay içinde en az 5 kişi istihdam artışını taahhüt eden müşterilerimiz yararlanabilecektir. Kredi, 12 aya kadar anapara geri ödemesiz, azami 60 ay vade ile TÜFE endeksli veya sabit faiz oranlı olarak kullandırılabilecektir.

2) İstihdam Odaklı İşletme Kredisi-Hizmet Sektörü
Seçilmiş emek yoğun hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren, en az 10 çalışanı olan ve 3 ay içinde en az 5 kişi ilave istihdam artışını taahhüt eden müşteriler yararlanabilecek olup, istihdam artışının kredi vadesi boyunca korunması gerekecektir. İlave istihdam başına kredi tutarı 5 Bin TL-100 Bin TL arasında değişecektir.

3) Devam Eden Konut İnşaat Projeleri İstihdam Odaklı İşletme Kredisi
Hasılat Paylaşım Yönteminin uygulandığı, piyasa koşullarının bozulması veya müteahhit firmanın finansmana erişim sorunları yaşaması Evrak Tarih ve Sayısı: 25/11/2019 - 1423 Bu belge, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa göre Güvenli Elektronik İmza ile imzalanmıştır. Evrak sorgulaması https://odaborsaebys.tobb.org.tr/tso-sakarya-envision/Sorgula/6ELTB9 adresinden yapılabilir. TOPLU E-POSTA – SMS GÖNDERME FORMU Yürürlük Tarihi: 01.03.18 F07-05 / 28.01.19 / Rev:02 nedeniyle tamamlanamayan projelerde, inşaatların tamamlanması için gereken tutar kadar kredi kullandırılabilecektir. Sağlanacak finansman kaynağı ile yaşanması muhtemel istihdam kaybının önüne geçilecek ya da kaybedilen istihdamın tekrar kazanılması sağlanmış olacaktır. İstihdam Odaklı söz konusu kredi de azami 2 yıla kadar anapara ödemesiz ve 5 yıla kadar vadeli olarak kullandırılabilecektir.

4) Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü İstihdam Odaklı İşletme Kredisi
 Yurt dışında İnşaat-taahhüt projesi ihalesi kazanan müteahhit firmalardan, personel istihdamının en az %75’inin Türkiye’den götürülecek iş gücü ile sağlanacağını taahhüt eden firmalar, bu kapsamda kredi kullanabileceklerdir. Bu firmalar ihtiyaç duydukları kesin ve avans teminat mektuplarını azami binde 5 komisyonla, nakit kredileri ise üstlendikleri işle ilgili avans alamayan firmalara yurt dışında aldıkları ihalenin %5’ine kadar kullanabileceklerdir.

Saygılarımızla, 

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası



Kredilendirme Tablosu için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

 

SATSO Mobil Uygulama
 AppStore  Google Play      
 
Sosyal Medya Hesaplarımız
 Instagram  Twitter  Facebook  Youtube  Linkedin

 

Haftalık E-Bülten

 

Duyuru Tarihi : 26/11/2019
Paylaş