Sayın Üyemiz,

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 10/01/2020 tarih ve 31004 sayılı Resmi gazete yayımlanarak Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği yayınlanmıştır. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/01/20200110-2.htm
 Özetle aşağıdaki konularda değişiklikler gerçekleşmiştir;

1- K Belgesi alımlarındaki zorunlu olarak istenilen KEP Adresi alma zorunluluğu 01/01/2024 tarihine kadar ertelenmiştir.

2-Taşımaların UETDS Sistemine girişi ile ilgili olarak “ malın kabul edildiği tarihten” ibaresinin “ taşımanın yapılacağı aracın hareket ettiği 6 saat içerisinde” olarak değiştirilmiştir.

3-UETDS Sistemine Sayısal Takograf ünitelerindeki verilerin girilme zorunluluğunun; Uluslararası Nakliyeciler için 01/01/2021 Yurtiçi Nakliyeciler için 01/01/2024 tarihine ertelendiği bildirilmiştir.

4-UETDS Sistemine Taşıtta görevli personel bilgisinin hiç bildirilmemesi veya eksik/ yanlış bildirilmesi halinde her sefer için 10 ceza puanı uygulanır ibaresi eklenmiştir.

5-Aracın muayenesinin geçmesi gibi sebeplerle taşıt kartından düşen araçlar önceden taşıt kartına eklenirken ücret alınmaktayken sahiplik, plaka, şasi numarası ve taşıt cinsi bilgilerinden herhangi birisi değişmediği takdirde, artık tadilat ve muayene gibi sebeplerle tekrardan taşıt kartına eklenirken ücret alınmayacak.

6-K2 Belgelerinin tanınmış hakkı saklı kalmak üzere sözleşmeli taşıt kullanım imkanı verilmiş diğer yetki belgesi sahipleri 6361 sayılı kanun kapsamında doğrudan kiracı olarak tarafı oldukları bir finansal kiralama sözleşmesi ile edindikleri taşıtları 1. Fıkrada belirtilen oranlardan bağımsız olarak ve özmal taşıt sayısının yarısını geçmemek üzere yetki belgesi eki taşıt belgelerine sözleşmeli olarak kaydettirebilirler.

Saygılarımızla, 

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası



Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

 

SATSO Mobil Uygulama
 AppStore  Google Play      
 
Sosyal Medya Hesaplarımız
 Instagram  Twitter  Facebook  Youtube  Linkedin

 

Haftalık E-Bülten

 

Duyuru Tarihi : 10/1/2020
Paylaş