Sayın Üyemiz,

Türk Patent ve Marka Kurumu, online başvuru sistemini daha işlevsel hale getiren EPATS uygulamasını devreye alarak yeniledi. 1 Ocak 2020’den itibaren online işlemler sadece EPATS uygulaması üzerinden yapılacaktır.
Türk Patent ve Marka Kurumu'na 2018'de 7 bin 349 yerli patent ve 11 bin 155 yabancı patent başvurusu yapıldı. Türkiye 2023'te yerli patent başvuru sayısını 20 bine çıkarmayı hedeflemektedir. Patentli ürün, hizmet ve teknoloji elde edilmesi, Ar-Ge çalışmalarının ne kadar verimli olduğu konusunda da önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor.
Türk Patent ve Marka Kurumu'na, online başvuru işlemleri bir önceki platform olan Çevrimiçi Evrak Sistemi (ÇES) üzerinden de yapılabiliyordu. Patent ve marka vekilleri geçiş sürecinde işlemlerini hem ÇES hem de EPATS üzerinden yapabilme imkanı verildi. Ancak 1 Ocak 2020'den itibaren EPATS’ın dışında başka bir uygulama kullanılmayacaktır. Patent ve marka vekilleri bu tarihten itibaren daha modern, hızlı ve işlevsel olan EPATS sistemiyle devam edecektir.

Saygılarımızla, 

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası



Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

 

SATSO Mobil Uygulama
 AppStore  Google Play      
 
Sosyal Medya Hesaplarımız
 Instagram  Twitter  Facebook  Youtube  Linkedin

 

Haftalık E-Bülten

 

Duyuru Tarihi : 14/1/2020
Paylaş