İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları 29.04.2021 tarih ve 25 Karar numaralı tutanağa ulaşmak için tıklayınız.


Kararların 11. maddesinde;

11. 2021/23 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararımızın 1.b- maddesinde yer alan; “Sokağa çılana kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.

Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve önüne sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır. ” hükmüne ilave olarak; bünyesinde perakende inşaat malzemesi, hırdavat, tekstil, giyim, züccaciye, çanta ve ayakkabı, halı, mobilya, elektronik ürünler, beyaz eşya ve klima, kırtasiye ve otomotiv ürünleri satış reyonları bulunan marketlerin bu reyonlarının, ana faaliyet alanı bu ürünlerin satışı olan işyerleri için getirilen kısıtlamalara tabi olacak olup, bu reyonların ve bulundukları katların kapatılarak, müşterilerin bu reyonlara ulaşmasını engelleyici fiziki tedbirler alınacaktır.

maddesini üyelerimizin dikkatine sunarız.





Duyuru Tarihi : 30/4/2021
Paylaş