Sakarya İhracatı Artmaya Devam Edecek

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Vali Mustafa Büyük başkanlığında 60 kişilik heyetle Fas’a iş seyahati gerçekleştirdi. Kazablanka Ticaret Odası, Fas Odalar Birliği ve Türk Büyükelçiliği’ne ziyaretin ardından konuşan Vali Büyük, “Sakarya’mızın ekonomisi çok daha gelişecek” derken Meclis Başkanı Altuğ, “Önemli iş fırsatları yakaladık.”, Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul, “Sakarya’mızın ihracatını daha da artıran hamlelerimiz sürecek” diye konuştu.

 Vali Büyük başkanlık etti

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), üyelerinin dış ticaret tecrübelerini artırmaya yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Adana’ya atanan Adana yeni, Sakarya eski Valisi Mustafa Büyük başkanlığında, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Meclis Başkanı Akgün Altuğ, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile iş adamlarından oluşan 60 kişilik heyet Fas’a iş seyahati gerçekleştirdi. Ziyarete Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Orhan Bayraktar da katıldı.

 Berkani: Destek vermeye hazırız

Fas Kazablanka Ticaret Odası’nı ilk olarak ziyaret eden heyet, şehrin ekonomik yapısı ve iş fırsatları hakkında Oda Başkanı Hassan Berkani’den bilgi aldı. Fas ve Kazablanka’nın müteşebbislere destek vermeye hazır olduğunu ifade eden Berkani, “Türkiye ekonomisinin hızlı gelişimini dikkatle izliyoruz. Türk iş adamlarının ülkemizde yatırım yapmaları bizleri çok mutlu edecektir. Kendilerine kolaylık sağlamaya hazırız.” diye konuştu.

 Türk İş Dünyasına Davet

Kazablanka Ticaret Odası’nın ardından Rabat şehrine geçerek Fas Odalar Birliği’ni ziyaret eden heyet, Odalar Birliği Başkanı Driss Haouat’tan Fas yatırım fırsatlarını dinledi. Fas’ın gelişmeye açık ve kolaylıklar sağlayan bir ülke olduğunu aktaran Haouat, Sakaryalı iş adamlarını Fas’ta yatırım yapmaya davet etti. Meclis Başkanı Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, dış pazarlardaki ekonomik gelişmeleri ve fırsatları takip ederek Sakarya iş dünyasına potansiyel sektörlerde pazara giriş bilgileri sunmak amacıyla gerçekleştirdikleri Fas seyahatindeki misafirperverlik için Başkan Haouat’a teşekkür etti ve Fas ile ticareti artıracak çalışma yapacaklarını dile getirdi.

 Lider Türkiye, Hızla Gelişen Sakarya

Fas seyahatinde başkent Rabat’ta bulunan Türk Büyükelçiliği’ni de ziyaret eden Sakarya heyeti, Büyükelçi Uğur Arıner ile görüştü. Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleştirilen görüşmede Büyükelçi Arıner, Sakaryalıları Fas’ta görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türk iş adamlarımız her yerde. Karınca misali aktif çalışma yapıyorlar. Büyük memnuniyet duyuyorum. Umuyorum bu başarı Fas’ta da olacak” derken Vali Mustafa Büyük, “Sakarya’mızda iş adamlarımız aktif ve gayretli çalışmalar yapıyorlar. Şehrimizin ekonomisi daha da gelişecek. Önü çok açık” diye konuştu. Arıner’e teşekkür eden Meclis Başkanı Altuğ, Fas’ta önemli iş fırsatları yakaladıklarını dile getirirken SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Kalkınmış bir Türkiye, daha büyük, daha zengin, güçlü ekonomisi ve kaliteli demokrasisi ile dünyanın hayranlıkla izlediği lider bir Türkiye, lider bir Sakarya istiyoruz. Sakarya’mızın ihracatını daha da artıran hamlelerimiz sürecek.” diyerek misafirperverlik için Büyükelçi Arıner’e teşekkür etti.

 İş ziyaretleri ile birlikte Kazablanka, Rabat ve Marakeş’in tarihi ve turistik yerlerini de gezen SATSO Heyeti, Sakarya’ya döndü.

Haber Tarihi : 9/6/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::