Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Prof. İhsanoğlu’nu SATSO Meclis Başkanvekili Neşet Peker, Yönetim Kurulu Başkanvekili Orhan Yılgenci, yönetim kurulu ve meclis üyeleri karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı seçim temasları için Sakarya’ya gelen Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'un yurtdışında olmaları sebebiyle SATSO Meclis Başkanvekili Neşet Peker, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Orhan Yılgenci ve Günay Güneş tarafından karşılanan Ekmeleddin İhsanoğlu, SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu’nda iş adamlarına ve katılımcılara bir konuşma yaptı. CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata ile parti temsilcileri ve Ekmeloğlu’nu destekleyen Sakaryalılar da ziyaret için SATSO’da hazır bulundu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren SATSO Başkanvekili Orhan Yılgenci, cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine değindi. Yılgenci, “Bu seçim ülkemiz için çok önemli. Cumhurbaşkanımızı ilk defa milletimiz seçecek. Sayın İhsanoğlu ve ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Sakarya’da Olmaktan Mutluyum

Yılgenci’nin düşüncelerine katıldığını açıklayarak konuşmasına başlayan Ekmeleddin İhsanoğlu, Sakarya’nın özelliklerinden bahsetti. İhsanoğlu, “Burada o savaşın kahraman kumandanı Mustafa Kemal Paşa meşhur vecizesini söylemiştir, 'Hattı müdafaa yoktur Sathı müdafa vardır'. Sathı müdafaa vatanın bütünüdür. İşte burada o anlayış içerisinde Sakarya. İstiklal Savaşı esnasında tahta arabalar üreten Sakarya bugün Cumhuriyetin kuruluşundan sonra o istiklal mücadelesinden kullanılan tahta arabalardan sonra tanklar, arabalar, otobüsler ve ileri sanayi ürünleri üretmeye başlamıştır. Türkiye'de sanayi önemli temellerinden biri olmuştur. Ben burada olmaktan çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından SATSO Başkanvekili Orhan Yılgenci, SATSO’nun 90. Kuruluş yıldönümü için özel olarak tasarlanan plaketi Ekmeleddin İhsanoğlu’na takdim etti.

Haber Tarihi : 7/7/2014
PAYLAŞ
Son Haberler ::