TOBB’a Bağlı Oda ve Borsalar arasında İsrail’deki katliama ilk kınama, SATSO Meclisi’nden geldi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Meclis Başkan Yardımcısı Neşet Peker öncülüğünde ortak bir açıklama yaparak, İnsanlık dışı muameleye maruz kalan tüm müslümanlara sabır ve dayanma gücü dilerken, günlerdir Gazze’de masum halkı katleden İsrail’i nefretle kınadı.

Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısına gündem maddesi olarak alınan “İsrail’in Gazze’ye Saldırıları Sebebi İle Meclisimizce Kınanması” maddesi oylanarak tüm meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Meclis Üyeleri adına kürsüye gelerek ortak telin metnini paylaşan Meclis Üyesi Enver Tok şunları dile getirdi:

“Ortadoğu’nun kalbine adeta bir bıçak gibi saplanan; İsrail’in günlerdir Gazze’ye yönelik olarak devam ettirdiği ve son olarak kara harekatı ile masum insanların ve çocukları katlettiği zorbalığı ve barbarlığı şiddetle kınıyoruz.

 Uluslararası aktörlerin aymazlıklarından ve ikiyüzlü tavırlarından cesaret alan bu devlet terörü; bütün dinlerin, indirilen bütün kitapların; gönderilen bütün elçilerin mesajlarına yönelik büyük bir saldırıdır.

İçinden geçmekte olduğumuz bu kutlu günlere rağmen; son saldırılarla kutsallarımızın ayaklar altına alındığı bugün; gerek dağılmış teşbih taneleri gibi birbirinden uzaklaşan; manipüle edici sun’i tartışmalarla ‘’ümmet olma bilincini’’ yitirmiş İslam Dünyası’nın; gerekse her fırsatta evrensel hukuk kurallarına atıf yapan dünya ülkelerinin; içinde bulundukları bu suskunluğu bozarak, ’’insanlık’’ adına gerekli olan tüm adımların atmasını, ‘’insan’’ olmanın verdiği sorumlulukla; her türlü maddi manevi desteği Gazze’den esirgememeleri gerektiğini ifade ediyoruz.

Bugün Gazze’de sadece Filistinliler değil insanlıkta ölmektedir. İnsanlığın vicdanı da yok olmaktadır. Gazze; başta İslam dünyası olmak üzere herkesin insanlık sınavıdır. İnanıyoruz ki bu musibet Müslümanların uyanışına vesile olacaktır.

Bu vesile ile İsrail saldırılarında; Gazze’de hayatlarını kaybeden bütün Filistinli kardeşlerimize; Allah’tan rahmet, kalanlara sabır diliyor, buruk geçen mübarek ramazan ayımızın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz” dedi.

Meclis Üyesi Enver Tok’un kınama bildirisinin okumasının ardından meclis üyeleri oybirliği ile kabul ederek İsrail’i kınadı.

 

Haber Tarihi : 23/7/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::