Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Geleneksel Bayramlaşma Töreni’ne katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, ekonomiye bayram havası estirecek müjdeyi verdi. Uzun süredir sürüncemede olan Karasu Limanı Projesi’ni Sakaryalı yöneticilerle birlikte takip ettiklerini belirten Bakan Ayşenur İslam, son Bakanlar Kurulu toplantısında konunun ele alındığını açıkladı. Bakan İslam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından demiryolunun da yeniden ihale edilerek liman ile aynı anda açılması talimatının verildiğini belirtti. Bakan Ayşenur İslam, Liman İhalesi’ni alan İÇTAŞ’a da yer teslimi konusunda Sakarya Valiliği’nce görüşme yapıldığını ve hemen bayram sonrası işlemlerin bitirilerek çalışmaların 1 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı.

LİMAN BAKANLAR KURULU’NDA

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul yaptığı açıklamada, müjdeli haberin kendilerini mutlu ettiğini belirterek Sakarya için çalışmalarının devam edeceğinin altını çizdi. Başkan Kösemusul, “ Karasu Limanı konusunun Bakanlar Kurulu’nca gündeme alınmasından büyük mutluluk duyduk. SATSO olarak bu müjdeyi almak için gayretli çalışmalar gerçekleştirdik. Şehrimiz protokolü ile tüm paydaşlarımızla Liman ve Demiryolu Projesinin Sakarya’mız için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta dile getirdik. Sn. Başbakanımızın konunun üzerinde hassasiyetle durmasından ötürü teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum. Konunun takibinde bizlere destek olan Sn. Bakanımıza ve emeği geçenlere de çok teşekkür ediyorum. Sakarya’nın hedefi ihracatta ilk 5 il arasında yer almaktır. 2023’e kadar bu hedefimize ulaşacağız.  Karasu’dan Dünyaya açılan Sakarya bu hedefimizde en önemli merhaledir. İnanıyor ve biliyoruz ki, Sakarya’nın büyümesi demek Türkiye’nin büyümesi demektir.” ifadelerini kullandı.

SATSO’DA BAYRAMLAŞMA

SATSO Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyeleri, SATSO davetlilerini kapıda karşılayarak bayramlarını tebrik etti. SATSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene protokol üyeleri yine büyük ilgi gösterdi.
Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam başta olmak üzere Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Jandarma Komutanı Ahmet Adnan Şimşiroğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, STK temsilcileri, AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Atabek, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, SATSO Tabii Meclis Üyeleri (Eski Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları), Meclis Üyeleri, Meclis Eski Üyeleri ve çok sayıda iş adamı ile basın mensupları iştirak etti.

Kardeşliğimiz Daim Olsun

SATSO Hizmet Binası bahçesinde gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde tüm konuklar birbirleriyle ve SATSO Yönetim Kurulu üyeleriyle sohbet etme imkânı buldu. Konuklarla yakından ilgilenen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Ramazan Bayramı’nın birlik ve beraberlik duygusunu yaşamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Kardeşliğimiz daim olsun. Ramazan Bayramı tüm İslam Âlemine bereket ve hayır getirsin” diye konuştu. 

Kösemusul,  Ramazan Bayramı vesilesi ile gerçekleştirilen SATSO Geleneksel Bayramlaşma Töreni'nin Oda camiası içindeki birlik ve beraberliği de perçinlediğine dikkat çekerek, "Üyelerimiz, eski dönem başkanlarımız, eski ve yeni dönem meclis üyelerimizi böyle özel bir günde yanımızda yakınımızda birlikte görmekten çok memnun olduk. Her zaman dile getirdiğimiz gibi SATSO bu kentin en büyük ailesidir, aile fertlerinin böyle günlerde birbirilerine kenetlenmeleri çok önemli, gücümüz birlikteliğimizdendir." ifadelerini kullandı.
Haber Tarihi : 28/7/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::