Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 90. Yıl kapsamındaki etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.

Türkiye Vagon Sanayi A. Ş. tarafından derlenen tarihi ve kurumla birlikte Sakarya sanayisinin de geçmişine yönelik ipuçlarını içinde barındıran tarihi fotoğraflar Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasındaki fuaye alanında sergilenmeye başladı.

Açılışını Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ’un gerçekleştirdiği “TÜVASAŞ Tarihi Fotoğraflar Sergisi”ne TÜVASAŞ Genel Müdür Yardımcısı Cuma Çelik ve SATSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri iştirak etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası fuayesinde anlamlı bir sergiye ev sahibi olmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye Vagon sanayii, 1951 yılında Türkiye’nin sanayi atılımında mihenk taşı bir kurum olarak üretime geçti.  Sakarya’da gerek demiryollarımıza yolcu vagonu üreten tek kurum olması,  gerek istihdamı gerekse sosyal gelişime katkısıyla hep önemli oldu.  Bugün ilk Milli Tren’i üretmeye hazırlanıyor. Gurur duyuyoruz. Fotoğraflarla bu süreci izleyeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

Törenin ardından Başkan Kösemusul sergiyi gezerek TÜVASAŞ Genel Müdür Yardımcısı Cuma Çelik’ten kurumun tarihi ile ilgili bilgi aldı.

“TÜVASAŞ Tarihi Fotoğraflar Sergisi” bir hafta süreyle sanatseverlerin beğenine sunulacak

Haber Tarihi : 28/8/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::