Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya’nın turizm ve yatırım avantajlarına yönelik gerçekleştirdiği girişimlerin meyvelerini almaya başladı.

Yaklaşık 2 yıl önce, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinin koordinatörlüğü ve SATSO ev sahipliğinde İslam ülkeleri büyükelçilerinin Sakarya’da ağırlanmasıyla başlayan girişimler kalıcı etkiler bıraktı. Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Mısır, Tunus, Sudan ve Libya'nın aralarında bulunduğu 15 ülkenin büyükelçi ve maslahatgüzarlarının katılımı ile gerçekleştirilen Sakarya  tanıtım turunda bölgeyi çok beğenen katılımcılar dönüşlerinde ülkelerinde bölgeyi anlattılar.

Sakarya ve özellikle Sapanca ilçesinde yerleşen iş adamları ile geçtiğimiz akşam Sasa Harmanlık Tesislerinde ilk işbirliği toplantısı yapıldı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ ‘un ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ve Sapanca Kaymakamının makamına refakat eden Arifiye Kaymakamı Mehmet Ünal,  İl Tarım Müdürü Mehmet Ergenç SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile Körfez Ülkelerinden gelerek Sapanca’da yaşayan iş adamları iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Sakarya'nın altyapısının yatırıma oldukça müsait olduğunu, şehrin Türkiye'deki yol ağlarının merkezinde bulunduğunu kaydederek şunları dile getirdi:

“Kadim bir medeniyetin, bereketli topraklara sahip benzersiz coğrafyanın kardeşleri olarak sizleri Sakarya’mızda görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Sakarya’mız, sevgi ve kardeşlik coğrafyasıdır.  Hoşgörünün, tüm güzelliklerin, tüm değerlerin bir arada olduğu Anadolu’nun kültür başkentidir. Sakarya’mız, bölgenin zirai ve ticari yapısına göre yerleşimini şekillendiren bir şehirdir, bir turizm kentidir. 2 yıllık evvel sizleri Sakarya’mız ile buluşturan Cumhurbaşkanı eski Genel Sekreteri, hemşerimiz Sn. Mustafa İsen’in anlattığı çok güzel bir hikaye vardır. Hikayesinde Sn. İsen, “Her bölgeye belirli güzellikleri sepetinden atan bir melek Sakarya’mızın üzerinden geçerken sepetinin altı delinmiş ve tüm güzellikler Sakarya’mıza dökülmüş.” der. Sizi artık hemşerimiz olarak, Sakaryalı olarak görüyoruz.  Turizm ve sosyal anlamda yaşadığımız bu birlikteliği iş alanında da işbirliğine yöneltmek istiyoruz. Sizlerle tüm alan ve seviyelerde iş birliği yapmak istiyoruz.

Sakarya’mız ihracatçı iller sıralamasında Türkiye’de ilk 10 il arasında yer alıyor. Hedefimiz ilk 5. Bu hedefimize ulaşmak için, ihracat potansiyelimizi ve ihracat yapan firma sayımızı artırmak amacıyla projeler geliştiriyoruz.. Çünkü biz biliyoruz ki Sakarya’mızın büyümesi demek, Türkiye’mizin büyümesi demektir.

Sakarya’yı ve Türkiye’yi çok seven iş dünyası olarak, her zaman olduğu gibi, şehrimize ve ülkemize olumlu katkı sağlayacak siz değerli yatırımcıları ilimizde faaliyet göstermesi ve ülkelerinizle  işbirliğinde olmanın yararına inanıyoruz...” dedi.

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ise yaptığı katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada  “Sapanca ve Sakarya’da hep birlikte yaşıyoruz yaşamaya devam edeceğiz. Sizlerin derdi bizlerin, bizlerin derdi sizlerin olacak. Birliktelik ve huzur içinde yaşamayı arzu ediyoruz” diyerek iyi dileklerini iletti.

Konuşmaların ardından Arap işadamları kendilerini tanıtarak Sakarya ile ilgili izlenimlerini paylaştılar. Bütün körfez ülkelerinin Sakarya’yı tanıması gerektiğini ifade eden katılımcılar, Sakarya ve Körfez Bölgesi ülkelerinin ortak hareket ederek işbirliği yapması gerektiğini vurguladılar. “Ülkeler arası işbirliği ve birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade eden Arap heyet temsilcileri Sakarya’nın hem yaşam alanı hem de yatırım avantajları olarak oldukça müsait ve güzel bir bölge olduğuna vurgu yaptılar.

Birlik ve beraberlik mesajının verildiği toplantıda belli aralıklarla toplantılar tertip edilerek iletişimi güçlendirmek ve ülkeler arası diyaloğun sağlanmasını kolaylaştırmak adına projeler üretmek gerektiği vurgulandı.

 

 

Haber Tarihi : 29/8/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::