Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan Ağustos ayı ihracat rakamlarında Sakarya’nın yeri, beklendiği üzere Avrupa’da yaz tatiline denk gelmesinden dolayı azalışa neden oldu.

Sakarya, ihracat rakamı ağustos ayında 136 milyon olarak gerçekleşirken ihracatçı iller sıralamasında 11’inci sırada yer aldı. Geçen yılın aynı döneminde Sakarya 218 milyon ihracatla 9. sırada yer alıyordu.

Konu ile ilgili açılamada bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut KÖSEMUSUL, Ağustos Ayı Olağan Meclis toplantısında da dile getirdiği üzere bu inişin geçici bir süreç olduğunu dile getirerek “Sakarya önümüzdeki aylarda yeniden atağa kalkarak ihracatçı iller arasında ön sıralarda yerini almaya devam edecek. Bu geçici süreç bizim adımıza bir kayıp olarak değerlendirilmemeli. Sakarya global ekonomik kriz dönemlerinde dahi üreten, ürettiğini dünyaya pazarlayan bir il oldu.

 İş dünyasının başarısı moral ve motivasyon temelinde çalışma ve daha fazlasını üretme azmiyle yükselir. Dünya pazarlarına açılmış bir il olarak dış etkenli inişler bizim motivasyon ve azmimizi düşürmemeli. Ekonomi tek taraflı üretimle değil üretileni satın alan hedef kitleyle de orantılıdır. Bu itibarla yaşanan yaz ayları nedeniyle düşüşler beklenen ve her yıl yinelenen olağan bir durumdur. Bu bilinci kaybetmemeliyiz. Algımız daima üretmek ve başarılı olacağımıza inanmak üzerine olmalıdır” diye konuştu.

Haber Tarihi : 1/9/2014
PAYLAŞ
Son Haberler ::