SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile birlikte SANTEK’14 2. Doğu Marmara Genel Sanayi ve Teknoloji Fuarı’na katıldı. Türkiye’nin büyümesinin ileri teknoloji ürünlerinin üretiminden geçtiğini belirten Bakan Işık, Başkan Kösemusul ile fuardaki Sakaryalı firmaları ziyaret ederek iş dünyasına başarılar diledi.

 

Kösemusul SANTEK’14 Fuarı’nda

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen 2. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK'14) Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, AK Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ’ın katıldığı törenle açıldı.

 

Katma Değerin Önemi

Fuarın açılışında konuşan Bakan Fikri Işık, Türkiye’nin 2023 yılı hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracatı yakalayacağını belirterek, “2023 yılında inşallah ihracatımızın en az yüzde 15'i yüksek teknoloji ürünü olacak. Ayrıca 150 milyar dolarlık da hizmet ihracatı yapmayı hedefliyoruz. Türkiye, mutlaka üreterek büyüyecek ama üretmek tek başına yetmiyor. Ürettiğinizin katma değerini yükseltmek de üretmek kadar önemli. Yani teknoloji düzeyi yüksek ürünler üretmek Türkiye için artık önemli. O zaman yapmamız gereken ürettiğimiz malların katma değerini, yani teknoloji düzeyini yükseltmek, yani tasarım yaptığımız ürünleri piyasaya sürmek. Bununla ilgili de önemli çalışmalar başlattık, yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Sakarya Daha İyiye Ulaşacak

SANTEK’14 Fuarı ile ilgili görüşlerini aktaran SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Fuarda Sakarya’mıza ve ülkemize değer katan firmalarımız var. İnşallah işbirliğini daha da artıran gelişmeler bu organizasyonda yaşanacak. Sayın Bakanımızın bahsettiği katma değerli üretim ve teknolojik altyapı çalışmalarına Sakarya olarak büyük önem veriyor ve her geçen gün daha iyiye ulaşıyoruz. Fuarın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Bakan Işık, Başkan Kösemusul ile birlikte Sakaryalı firmaları tek tek ziyaret edip firma yetkililerinden çalışmaları hakkında bilgi alarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Tarihi : 26/9/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::