TİM verilerine göre, eylül ayı ihracat rakamı, geçen yılın eylül ayına göre yüzde 6,5 oranında artarak 13 milyar 294 milyon dolar oldu. Sakarya ihracatı ise geçen yılın aynı ayına göre %5,3 Ağustos ayına göre de %68,05 artış gösterdi.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan Eylül ayı ihracat rakamlarına göre Sakarya 228 milyon ihracat gerçekleştirerek ihracatçı iller arasında 9. Sırada yer aldı.

Eylül ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına oranla %5,3 artış gösteren Sakarya ihracatı, geçen aya göre de  %68,05 artış gösterdi.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ilimiz ihracatında geçen ay yaşanan düşüşün ardından bir toparlanma sürecinin başladığını ifade ederek “ Ağustos ayında tatil dönemi nedeniyle  düşüş yaşayan Sakarya ihracatının artık normalleşme sürecine girdiğini gözlemliyoruz. Eylül ayında geçen yıla göre %5,3’lük bir artış gösterildi. Bu ilerleyen yıllara göre Sakarya’nın ihracat ivmesindeki başarının bir göstergesidir. Aylık iniş çıkışlar hedefe giden yolda ciddi engeller teşkil etmeyecektir.

Ayrıca, 2013 yılının on aylık döneminde Sakarya’nın toplam ihracat rakamı 1.6 milyar dolar olarak gerçekleşirken 2014 yılının on aylık toplam ihracat rakamı 2 milyar dolara yükselmiştir. Geçen yılın on aylık dönemine göre kıyaslandığında % 30,64 artışın yaşandığı görülmekte ve yıllar içinde ihracat potansiyelindeki artışı da sergilemektedir. İnanıyorum ki; Ekim ayında yüzümüzü daha da güldürecek rakamlarla karşılaşacağız.” dedi.

 

 

Haber Tarihi : 1/10/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::