Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ağustos ayı sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 5,2 oranında artış gerçekleşti. Sanayi üretimi arındırılmış veri ile önceki aya göre (aylık bazda) yüzde 1.96 azaldı.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul sanayi üretimindeki yıllık artışta emeği geçen tüm sanayicileri tebrik ederek “Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 artış gösteren sanayi üretim verilerine baktığımızda ülkemiz ve ilimiz üretim sektörünün beklenildiği doğrultuda memnun edici bir ilerleme kaydettiğini gözlemliyoruz. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde ağustosta yıllık bazda madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 11,3, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 4,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 7,7 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayiinde en yüksek artış makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımında gerçekleşti” dedi.

Kösemusul açıklamasının devamında,  “Sanayi Üretim Endeksi, sanayi sektöründe yer alan kuruluşların üretimlerindeki değişimi gösteren ciddi bir çalışmadır. Bu veriler ilimiz ve ülkemizin gelişim ve büyüme trendinde önemli bir etkiye sahiptir.  Bu bağlamda Ağustos ayında yıllık bazda %5,2’lik artışta payı olan, üreten, yenilikçi, tüm sanayicilerimizin başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 10/10/2014
PAYLAŞ
Son Haberler ::