PwC Türkiye, CNN Türk, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Doğu Marmara ABİGEM A.Ş. ortaklığında, Doğu Marmara Bölgesi’nde yer alan Kocaeli Sanayi Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ve işbirliğinde başarılı sanayi kuruluşlarımızı ödüllendirmek amacıyla, 2008 yılından bu yana “Sektörel Performans Değerlendirme” organizasyonu düzenliyor. Bu yıl 7.’si düzenlenen ödül organizasyonunun, son başvuru tarihi 28 Kasım 2014. Konu ile ilgili olarak yapılan basın toplantısı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul’un yanısıra Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut ve KSO & ABİGEM AŞ. proje yürütücüleri katıldı.

Bölgemiz Hızla Gelişiyor
Toplantıda konuşan SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, “Türkiye’mizin gözbebeği olan bölgede, Marmara Bölgesi’nde yer alıyoruz. Tüm yatırımcıların en çok tercih ettikleri olan bölgemiz gerçekten ülke ekonomimize büyük bir güç katıyor. Marmara Bölgemizde hamdolsun her güzellik var. Oluşan rekabet ve işbirliği ortamı ile başarıya kavuşan projeler sayesinde bölgemiz ve ülkemiz hızla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

2023 yolunda bir ve beraber yürüyoruz
Birlik ve beraberlikle gelen başarının önemine dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Kösemusul, “Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşma yolunda, biz, bir ve beraber yürüyoruz. Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonumuzla, firmalarımızın kendilerini kendi sektörlerinde kıyaslayabilmelerini sağlamayı, sektörlerinde avantaj sağlayan ya da iyileştirme yapmaları gereken konuları tespit ederek rekabet güçlerini arttırmayı amaçlıyor, özellikle KOBİ’lerimizin dünya şirketi olmalarının önünü açmayı hedefliyoruz. Çünkü firmalarımız büyürse, ekonomimiz büyür, şehirlerimiz daha da gelişir, kalkınmamız yükselir ve hedeflerimize daha çabuk ulaşırız.” dedi.

Organizasyonda Neler Var?
Organizasyon ile ilgili bilgiler veren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu konuşmasına Başkan Kösemusul’a teşekkür ederek başladı. Zeytinoğlu, “Büyük İşletme ve KOBİ kategorisinde başvuruların olacağı organizasyonda; Verimlilik, Yenilikçilik ve Markalaşma, Finansal Sonuçlar, Dış Ticaret, Topluma Katkı, İstihdam ve Çalışanların Geliştirilmesi ile Bilinçlendirilmesi olmak üzere firmalarımız, 7 kriterde değerlendirilecek. Yüksek verimlilikle çalışan, Yenilikçiliğe ve çalışanların gelişimine önem veren, Finansal olarak başarılı iş sonuçları elde eden, Ülkemizin ekonomisine katma değer oluşturan, Sürdürülebilir bir gelecek için topluma katkı sağlayan sanayi kuruluşlarımız belirlenerek, ödüllendirilecek.” şeklinde konuştu.

Son Başvuru: 28 Kasım
Organizasyonun bu yıl 7’ncisinin düzenlendiğini aktaran Zeytinoğlu, “Organizasyonumuza son Başvuru Tarihi: 28 Kasım 2014 Cuma günü. Ödül Töreni, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Fikri Işık ve TOBB Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile Aralık ayında gerçekleştirilecek. Yine her yıl olduğu gibi CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa jüride yer alacak ve ödül törenini sunacak. Firmalarımızın Organizasyonda yer almak için iletişim merkezi olan Kocaeli Sanayi Odamızın web sitesi üzerindeki anket formunu doldurmaları yeterli olacaktır.” dedi.

Firmalar için önemli imkânlar
Son olarak konuşan MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut ise, organizasyonun öneminden bahsetti. Akbulut, “Firmalarımız sektörlerinde hangi konumda olduklarını görecekler ve vizyonlarını yenileyecekler.” dedi. Organizasyona katılacak firmalara sunulan imkanlardan da bahseden Akbulut, “Organizasyona katılarak; tanınma ve prestij, ABİGEM ve PwC işbirliği ile düzenlenen geri bildirim raporu ile karşılaştırma yapabilme imkânı, rekabet için iyileştirmesi gereken öncelikli konular hakkında bilgi edinme imkânı, SANTEK’15 Fuarında “Sektöründe En İyi Firmalar” alanında ücretsiz yer alma imkânı, Match For Industry Uluslararası İkili İş Görüşmeleri Etkinliğine katılma ve yurt dışından kendi profiline uygun en az bir firma ile ikili iş görüşmesi yapma imkânlarına kavuşacak olan firmalarımızı Organizasyonumuzda mutlaka görmek istediğimizi tekrar belirtiyor ve katkılarından dolayı SATSO Başkanımız Sn. Kösemusul’a çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Haber Tarihi : 17/11/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::