Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1110 nolu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Ocak ayı Kat'i Nizam ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis tarafından tasdik edildi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un yurtdışında olması sebebiyle Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci aylık faaliyetler ile ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz başarının temelini kaliteli eğitimde görüyor ve çalışmalarımızı bu anlayış doğrultusunda şekillendiriyoruz. Sn. Yönetim Kurulu Başkanımız Ocak Meclis Toplantısında eğitim başlığında gerçekleştirdiğimiz çalışmalardan bahsetti. Tekrar o konuya girmeyeceğim ancak Şubat ayında tamamladığımız ve Mart ayında gerçekleştireceğimiz eğitim programlarından bahsetmek istiyorum.

Biliyorsunuz Hizmet Binamızın alt katında önemli bir çalışma yaptık. Komisyon ve komite toplantı salonları, eğitim salonu, sosyal alanlar, yeni kütüphane, yemekhane ve mescid, üyelerimizin hizmetinde. Eğitim programlarımız da bu yeni alan çalışmamızla birlikte daha da hızlanmıştır.

 

Ay içerisinde Lojistik Yönetimi Semineri gerçekleştirdik. Lojistik sektörü dünyada ve ülkemizde olduğu gibi ilimizde de bulunduğu coğrafi konum itibariyle büyük önem kazanmaya başladı. SATSO olarak biz de bu sektörün geleceğin sektörü olduğunun farkındalığı ile önemsiyoruz. Önceden sadece taşımacılık ve sevkiyat olarak algılanan lojistik sektörü bugün artık çok geniş alanlara yayılan bir sektör haline geldi. SATSO 19. Meslek Komitemize söz konusu semineri organize etmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Şoför Eğitimi, Stres ve Öfke Yönetimi, Finansal Tablolar Analizi, Türk Tüketici Kanunu, Tezgâhtar ve Müşteri İlişkileri ile Etkili Satış seminerlerini de başarıyla tamamladık. Mart ayında da inşallah Yönetici Asistanlığı, Zor İnsanların ve Çatışmalı Durumların Yönetimi ve Finansçı Olmayanlar için Finans başlıklarında eğitim programlarımız olacak.

Komitelerimizden de talepler geliyor. Genel sekreterimizle konuyu değerlendirdik. İnşallah Etkili İletişim, Etkin Toplantı Gerçekleştirebilme gibi konularda meclis üyelerimize seminer programı düzenlemek istiyoruz.

KOSGEB, KOBİ Proje Destek Programı kapsamında “KOBİ’lerin Yönetim Becerilerini ve Kurumsal Yetkinliklerini Geliştirmek” ve “KOBİ’lerin Markaya Yönlendirilmesi” konularında çağrıya çıkmıştır.

Proje süresi en az 6, en fazla 24 ay olup hazırlanacak projeler kapsamında işletmelere 150 bin TL’ye kadar geri ödemesiz destek verilecek. 20 Mart Cuma günü başvuru için son tarih.

 

MARKA ise Sakarya’mızda 26-27 Şubat ve 5-6 Mart tarihleri arasında ikişer günlük Proje Hazırlama Eğitimi verecektir. Her bir eğitime yaklaşık 35 kişi katılacak.

 

Destek programı ve verilen eğitimlere meclis üyelerimizin ilgi göstermelerini bekliyoruz. Bir çalışmamız daha var onu da hemen belirtmiş olayım. Meclis üyelerimiz ve personelimiz için bilardo ve masa tenisi turnuvası düzenleyeceğiz. Ayrıntıları inşallah çok yakında sizlerle paylaşacağız.

Sosyal çalışmalarımızdan bahsederek meclis konuşmamı tamamlamak istiyorum. Taraklı’daki Fenerli Konak çalışmaları tamamlandı gibi. İnşallah çok yakında hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. SATSO Türk Müziği Topluluğumuz başarılarını sürdürüyor. Ay içerisinde yine çok güzel bir konser verdiler, kendilerini tebrik ediyoruz. Son olarak da meclis üyelerimize de takdim ettiğimiz Sakarya’mızın kıymetli tarih araştırmacısı Resul Narin tarafından kaleme alınan kıymetli eser, beğeniye sunuldu. Ada’dan Pazar’a Sakarya kitabı çok beğenildi. İnşallah sosyal projelerimizi de artırarak çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğimizi belirtiyor, meclis toplantımızda aldığımız kararların hayır getirmesini dileyerek saygılar sunuyorum.” dedi.

Aylık faaliyetlerin sunumunun ardından kürsüye gelen Meclis Üyesi ve Ticareti Geliştirme Komisyonu Başkanı Adem Bilgen, Yeşil Nokta Projesi’nin süreçleri ve projenin geldiği son durum ile ilgili bilgi verdi. Bilgen konuşmasında proje hazırlıklarının tamamlandığını ve uygulama aşamasına kısa zamanda geçileceğini ifade ederek “Kampanyaya meclis üyelerimizin katılımını bekliyor destek vereceklerini düşünüyorum. Her komitemizden 5 üye firma bu projeye dahil olsa kampanyaya ciddi bir katkı sağlamış olacak.” Şeklinde meclis üyelerine çağrıda bulundu.

Meslek Komitelerinin Sorunlarının Görüşülmesi Maddesinde söz alan 20. Meslek Komitesinden Meclis üyesi Ali İhsan Bakım, akaryakıt istasyonlarında yaşanan sıkıntılar ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Bakım,  sunumunda istasyonlarda araçların LPG dolum alanının yer tespiti konusunda TSE ve Makine Mühendisleri Odası ile bir çalışma yapıldığını belirterek araçlarda LPG dolum yerinin pompacıların kolaylıkla erişebilecekleri noktada olmadığını ve bundan dolayı iş sağlığı iş güvenliği konusunda sıkıntılar yaşanabileceğini ifade etti. Meclis Üyesi Ali ihsan Bakım, LPG montajında dolum alanının uygun yere alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

24. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Alican Yıldırım ise ilimizde yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı üretim sektöründe büyük sıkıntılar yaşandığını ve bu bağlamda SATSO’nun Meclis Toplantısına SEDAŞ’ın davet edilmesine rağmen icabet etmediğini belirterek “Sakarya büyürken SEDAŞ küçülüyor” şeklinde eleştiride bulundu.

15. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Ercan Başnuh tıbbi malzemeler konusunda kamu ihale kanunu çerçevesinde kamu gelen alımları konusunda şikayetler dikkate alınarak düzenlemeler yapıldığını ancak bunun yetersiz olduğunu ifade etti.

Başnuh konuşmasında “Kamu genel alımları ile ilgili yol kat edilse de çok farklılık olmamıştır bu konuda yapılan iyimser çalışmalar tatminkar değildir. Kamu ihale kanunu birçok sektörün ortak kanunudur. Bu kanunun temelinde fiyat rekabeti vardır. Ama fiyat kalite ile değerlendirilmelidir. Rekabetçi ortamdaki fiyatlar hastanelere sunulduğunda yerel firmalar zor duruma düşüyor. Şehirde kazandığımızı şehirde harcamalıyız üretici ve ithalatçıların katıldığı ihale düzeninde kazançlar büyük şehirlere gidiyor bu şehre getirdiği kaybı sizin takdirinize bırakıyorum. Yerel firmalar mutsuz, hastaneler mutsuz, hastalar mutsuz... Sağlık bir hizmet hepimiz bu kapılardan giriyoruz. En büyük mutsuzluk hastaların mutsuzluğudur. Medikal anlamında üretici firması sayısı 1548,  ithalatçı Firma 2100 yerel bayiler 9316 bu bağlamda 100 bin kişiyi ilgilendiren ciddi bir sorun yaşıyoruz. Bu sistem bizi mutlu etmiyor. “ dedi. Başnuh ayrıca tıbbi cihaz yönetmeliği çerçevesinde fiziki koşullar ve personel konusunda belli bir standart geldiğini uygulamalar için 15 Kasım 2015’in son tarih olduğunu belirterek duyuruda bundu.

16. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Oktay Topçu ise,  yönetmeliklerde yapılan değişiklikler ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak yapılan uygulamalarla sektörlerin deneme tahtası olduğunu ifade etti. Sigorta sektörü olarak kapıya kilit vurma noktasına geldik diyen topçu bir hizmet sektörü olan sigorta firmalarından üretim sektöründeki gibi uygulamalar beklendiğini ifade etti.

5. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Yavuz Köprülüoğlu ise ilimizdeki bazı restoranlara MESAM önderliğinde emniyet güçleri tarafından baskınlar düzenlendiğini belirterek “Uygulamada kafelerde restoranlarda müzik çalınması için MESAM’a telif hakkı, vergi ödenmesi isteniyor. Bu yerlerde müzik çalmak için izin alınması gerektiği belirtiliyor. Bu konuda hukuki bir çalışma yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

SATSO Şubat Ayı olağan Meclis Toplantısının dilek ve temenniler bölümünde geçtiğimiz günlerde istifa eden Hendek Belediye Başkanı  Ali İnci’nin ardından Belediye Başkanı olan SATSO Meclis Üyesi İrfan Püsküllü bir veda konuşması yaptı.

Püsküllü konuşmasında “Karar vermek kaybetmektir diyerek SATSO Meclis Üyeliğindeki görevini MÜSİAD’daki görevini bıraktığını ve hizmeti farklı bir mecrada yürütmek için Hendek Belediye başkanlığı görevini yürüteceğini ifade etti. Püsküllü konuşmasında tüm meclis üyelerinden helallik isteyerek “Sizler de hakkınız helal edin” dedi.

Dilek ve temenniler
İrfan Püsküllü ilk ve son konuşmam olacak meclis üyesi olarak. SATSO Üyesi olmaktan çok mutluyum. Karar vermek kaybetmektir. MÜSAİD başkan yardımcılığı ve SATSO meclis üyeliğinden istifa ediyorum. Belediye başkanlığını seçtik.
Meclis Üyesi Adem Bilgen ise Adapazarı Belediyesi Kütüphaneler Müdürlüğü Bilgi Evi tarafından “Senin  de Katkın Olsun” sloganı ile yürütülen kitap bağış kampanyasının sosyal sorumluluk adına önemli bir çalışma olduğunu ifade ederek SATSO Meclis Üyelerini kampanyaya katılmaya davet etti  evde işyerlerinde atıl duran kitaplarını bağışlamaları ve destek vermeleri konusunda çağrıda bulundu.

 

 

Haber Tarihi : 26/2/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::