İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

 Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SATSO Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da teşrif etti.

Birlikte Güçlüyüz

SATSO toplantı salonunda gerçekleştirilen Sakarya tanıtım filmi sunumunun ardından konuşan Başkan Mahmut Kösemusul, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “İlimizde oluşturduğumuz birlik ve beraberliğin bölgesel anlamda da gerçekleşmesinden büyük memnuniyet duyarız. Çünkü birlik ve beraberlik gücü beraberinde getirir, biz birlikteysek güçlüyüz” dedi.

 Sakarya’nın sosyo ekonomik durumu yatırım avantajları ve mevcut potansiyeli hakkında heyete bilgi veren Kösemusul, Sakarya’nın geçmişten bugüne eşraf anlayışı ile hizmet eden önemli bir ticaret merkezi, ihracatta ilk 9 il arasında yer alan ulusal ekonomiye yön veren güçlü sanayisi ile önemli bir bölge, doğa turizmi, sağlık turizmi, mevsim turizmi alanlarında her türlü ihtiyaca cevap verecek bir potansiyele sahip özel bir il olduğunu belirtti.

Bölgesel Argumanlarımız İyi Değerlendirilmeli

Tarım sektöründe ciddi bir paya da sahip olan Sakarya’nın verimli tarım alanlarının en iyi şekilde değerlendirilmesi için gayret ettiklerini bu anlamda çevreye duyarlı bir sanayileşmeden yana olduklarının da altını çizen Başkan Kösemusul;

 “İlimizde değerlendirilecek potansiyel olan çok fazla argumana sahibiz. Sakarya lokomotif bir bölge, kendini fark ettirir, dikkat çekici bir seviyeye geldi. Tabii bunda bu argumanların iyi değerlendirilmesinin de payı büyük. Bizler hizmet erkleri olarak Sakarya’da ortak akıl ve ortak vizyon çerçevesinde aynı yöne doğru bakıyor ortak hedeflere koşuyoruz. Yeter ki Sakarya kazansın. Organize Sanayi Bölgeleri oluşturuyor bu bölgelerde katma değeri yüksek üretimler yapılması için kalifiye eleman yetiştirmek adına meslek liseleri inşa ediyor, ara eleman ihtiyacına yönelik eğitimler düzenlenmesine destek veriyoruz. Kümelenmenin önemini idrak ederek bu yönde ihtisas organize sanayi bölgeleri için gayret ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki sektörel büyümeler, bölgesel ve ulusal büyümenin markalaşmanın temelidir.” dedi.

 

Otomotiv Üssü Sakarya

Kösemusul ayrıca Sakarya’nın otomotiv üretim üssü olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek “5 yıldır otomotiv şehir sakarya projesi konusunda gayretlerimiz oldu hala d devam ediyor. Bu anlamda çalıştaylar gerçekleştirdik, ilgili lobi faaliyetleri ile hedeflerimizi kamuoyuna anlattık.  İlimizin otomotiv üretiminde bir merkez olarak değerlendirilmesi ilimizdeki diğer sektörlere de kat be kat fayda sağlayacaktır.” diye konuştu.

İki Kardeş Odanın İlişkileri Gelişmeli

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise aynı bölgenin iki kardeş odasının ilişkilerinin daha samimi olması ve yakınlaştırılması amacıyla gerçekleşen ziyaretin oldukça verimli olduğunu belirterek “Sakarya’nın potansiyeli ve avantajlarını yerinde görmek istedik. Karşılıklı işbirliği ve birlikteliğimizi güçlendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Marmara Bölgesinde bu birlikteliği sağlamalıyız. Fikir alışverişleri önemlidir uzakları hedeflerken yakınımızdaki fırsatları göremeyebiliyoruz. Fırsatları kaçırmamak adına bölgemizi iyi tanımakta fayda var.” diyerek işbirliğine vurgu yaptı.

Kaynarca OSB

Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ ise Kaynarca Makine İhtisas OSB ile ilgili bilgi vererek şunları dile getirdi: “Bizler, kümelenmenin önemini kavramış bir yönetim anlayışı ile öncelikle Sakarya Makine İmalatçıları Birliği’nin oluşturulmasına destek verdik. Ardından ilimizde ciddi bir potansiyele sahip olan makine imalat sektörünün üretim potansiyelini artırmak adına Kaynarcada 3150 dönüm alanda Kaynarca Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin oluşturulmasına ön ayak olduk. Tahmini 170 civarında sanayi parseli oluşturulması planlanıyor 10-12 bin istihdam hedefleniyor. Ulaşım açısından önemli bir aksta yer alıyor.” dedi.

Büyük Düşünmek Lazım

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise ilimize yapılan yatırımlar konusunda büyük bir titizlik gösterdiklerini ifade ederek “Sakarya’nın kıymetli tarım alanlarının korunması adına çevreye duyarlı sanayileşmeden yanayız. Organize Sanayi Bölgeleri ile sistemli bir sanayileşmenin oluşmasını hedefliyoruz. Ancak organize sanayi bölgeleri oluştururken sadece sektörel birliktelik değil üretimde verimliliği ve katma değeri yüksek üretimi de göz ardı etmemeliyiz. Büyük düşünmek lazım, katma değerli üretim konularına eğilmeliyiz. Yoksa sadece sektörlerin bir yerden diğer yere taşınması olarak düşünmek yanlıştır” diye konuştu

Karşılıklı plaket ve hediye takdiminin ardından ziyaret sona erdi.

Haber Tarihi : 4/3/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::