Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya’daki Toplu Açılış Töreni’nde verdiği “Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi” müjdesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Milli Tank’ı üreten, Milli Tren’i üretmeye hazırlanan bir Sakarya’nın otomotiv üretim üssü olmasının önünde hiçbir engel yok. Sn. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Daha çok çalışacak ve inşallah stratejik sektörümüz olan otomotivde Türkiye’nin yıldız şehri olacağız.” dedi.

Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, Sakarya’yı otomotiv sektöründe önemli bir aşama kaydettirecek müjdeyi verdi. Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi’nin Sakarya ve Türkiye’ye çok faydası olacağına inancını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “8 Nisan'da Bakanlar Kurulumuz tarafından alınan kararla Hükümetimiz, Karasu Otomotiv Endüstri İhtisas Bölgesinin kuruluşunu ilan etti. Hem ülkemize hem şehrimize çok faydası olacağına inandığım Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi’nin kuruluş kararı bana geldi ben de onayladım ve Resmi Gazete’de yayınlandı. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, bir teşekkür metni yayınlayarak Otomotiv Şehri Sakarya için daha çok çalışacaklarını dile getirdi.

Otomotiv Üretim Üssü Sakarya

Türkiye’nin ihracat hedefine en önemli katkıyı otomotiv sektörünün verdiğini aktaran Başkan Mahmut Kösemusul, Sakarya olarak 100 yıllık nitelikli istihdam tecrübesiyle sektör ihracatına omuz veren şehir konumunda olduklarını vurguladı. Otomotiv Şehri Sakarya hedefiyle kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Kösemusul, “Sakarya’mızın sektör tecrübesine inanan firmalar önemli yatırımlarını şehrimizde yaptılar ve hamdolsun başarılı oldular. Toyota’nın tek sıfır hatalı üretim yapan fabrikası şehrimizde. Milli Tank Altay’ın üretimini yapan Otokar, Sakarya’mızda. Tank Palet, Türk Traktör, Başak Traktör ve otomotiv yan sanayii firmaları şehrimizde. Milli Tren’i üretmeye hazırlanan Tüvasaş, Sakarya’mızda. Kaliteli eğitim ve nitelikli istihdamda hamdolsun başarılıyız. Kümelenmelere önem vererek İhtisas OSB’leri şehrimize kazandırdık. Sakarya’mız potansiyeliyle otomotiv sektöründe tüm şartlarını yerine getirmesiyle bu yatırımı çok arzuladı, çok çalıştı ve Sn. Cumhurbaşkanımız büyük yatırımı bizzat açıklamış oldu. Sn. Cumhurbaşkanımıza, Sn. Başbakanımıza şükranlarımızı sunuyor; çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Milyar Dolarlık Yatırımla Otomotivin Kalbi Olacağız
Otomotiv’in kalbi olacak Endüstri Bölgesi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın çalışma başlattığını belirten Kösemusul, “Bakanımız Sn. Fikri Işık, istikametimizde, tüm çalışmalarımızda bize destek vermiş ve yol göstermişlerdir. Çok teşekkür ediyoruz. Otomotiv konusunda ihtisaslaşmış bir endüstri bölgesinin kurulması için gerekli fizibilite ve yer seçimi çalışmaları Bakanlık tarafından Karasu ilçemizde tamamlandı ve yaklaşık 222 hektarlık alan, Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi olarak bizzat Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından Sakarya’mızda ilan edildi. Bölgede elektrikli-hibrit araçların üretimi ve motor gibi katma değeri yüksek parçaların üretimine ilişkin yatırımlara öncelikli olarak yer verilecek. Sanayi Bakanlığımız gerekli hazırlık çalışmaları için yaklaşık 60 milyon TL’lik harcama yapacak. Bölge faaliyete geçtiği zaman yaklaşık 1,5-2 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmesi ve 7-8 bin kişilik nitelikli istihdam oluşması bekleniyor. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Daha çok çalışacak ve inşallah stratejik sektörümüz olan otomotivde Türkiye’nin yıldız şehri olacağız.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 13/4/2015
PAYLAŞ
Son Haberler ::