Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu tekstil ve deri ürünleri imalatçılarının oluşturduğu 24. Meslek Komitesi,  Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarete Komite Başkanı Şerafettin Keskin, Meclis Üyesi Alican Yıldırım ve Komite üyeleri iştirak etti.

 Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dilek Balcı Saygılı tarafından ağırlanan heyet,  okulun giyim üretim teknolojisi ve grafik tasarım alanında gerçekleştirilen çalışmalar ve ders mevzuatı kapsamında öğrencilerin sektöre kalifiye elemanlar olabilmelerine yönelik değerlendirme ve incelemelerde bulundu.

Tekstil atölyesi ve tekstil tasarım alanında öğrencilerin çalışma yaptığı bilgisayar labaratuvarlarını ziyaret eden SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul;’’ ilimizde tekstil sektörünün ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir altyapıya sahip olduğunu dile getirerek var olan potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirmek mevcut ivmemizi yükseltmek adına sanayi eğitim işbirliğine önem veriyoruz. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda ve nitelikte olması için okul sıralarında başlayan uygulamalı eğitimlerin sektör temsilcileri tarafından desteklenmesi ve kalifiye elemanlar yetiştirilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda 24. Meslek Komitemizin gayretleri ile okulumuza, öğrencilerimizin teknolojik altyapılı çalışmalar yürütmelerini sağlamak adına 5 adet bilgisayar teslim ettik. Bu konuda Odamız 24. Meslek komitesi ve kız meslek lisemizin önceki yıllardan başlayan yoğun işbirliği ve ortak projeleri ile ilerleyen yıllarda sektörün daha sağlam bir altyapı ve işçiliğe kavuşacağına inanıyorum.

Sakarya Ticaret ve Sanayi odası olarak kurumlar arası işbirliği çerçevesinde güzel bir beraberlik oluşturulduğuna inanıyor bunun için gereken desteği vermeye gayret ediyoruz. Okulumuz öğrencilerinin sektör hakkında gerekli donanımı alabilmeleri için staj programı kapsamında aldıkları eğitim de önemli bir çalışmadır. Biz ekonominin yaptığı iş ne olursa olsun en iyisini yapabilen bir neslin omuzlarında katlanarak büyüyeceğine inanıyor bunun için gayret ediyoruz” dedi.

Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dilek Balcı Saygılı ise öğrencilerin değişimlere ve yeniliklere açık, girişimci ruha sahip, üretken, araştırmacı, planlı ve koordineli çalışan bireyler olarak yetişmeleri için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek “Bizler öğrencilerimizin tekstil alanında sektörün her dalına ilişkin yenilikleri yakından takip etmeleri için olanaklar sağlamaya gayret ediyoruz. Elbette imkanlarımız olması gereken ölçüde değil, okul olarak firmaların ihtiyaçlarına göre öğrenci eğitmek istiyoruz. Bu konuda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’na bilgisayar yardımlarından ve bugüne kadar verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizi motive etmek ve sektöre hazırlamak anlamında güzel bir örnek oldu” diye konuştu.

Haber Tarihi : 6/5/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::