Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile İş Kur Sakarya İl Müdürlüğü arasında imzalanan “Girişimcilik Kursları” protokolü kapsamında engellilere yönelik kurs SATSO’da başladı.

Engellileri aktif iş yaşamına kazandırmak, onları kendi işlerini kurabilmelerine teşvik etmek ve egeleri aşmak adına desteklemek amacıyla başlatılan çalışma kapsamında 23 engelli girişimci adayı kurslara başladı.

Eğitmen Veysel Köktaş tarafından gerçekleştirilen girişimcilik kursuna bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücü kaybının en az %40’ından yosun olduğu engellilere verilecek sağlık kurulu raporları ile belgelenen ve çalışabilir durumda olan engelliler iştirak etti.

23 engelli girişimci adayı ile başlayan kurs programı toplam 10 gün sürecek. Girişimcilik kursu sonunda en geç 28 Haziran 2015 tarihine kadar iş planı ve projesini İş Kur il müdürlüğüne teslim eden ve Genel Müdürlüğün değerlendirmesinin ardından onaylanan engelli girişimcilere 36 bin TL’ye kadar geri ödemesiz hibe desteği sağlanacak.

Girişimcilik Kursu’na katılan engelli girişimci adaylarından kuracağı işle ilgili eğitim aldığına dair sertifika şartı aranarak eğitimde sadece proje yazma ve iş planı süreçleri hakkında bilgiler veriliyor.

36 bin TL’ye kadar verilecek hibe desteği kapsamında ise 2000TL’ye kadarı kuruluş işlemleri desteği, 4000TL’ye kadar olan kısmı işletme giderleri desteği ve 30.000TL’ye kadar olan kısmı ise kuruluş desteği olarak taksim edildi.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul girişimcilik kültürünün önemine değinerek “SATSO olarak girişimciliği her zaman destekledik. Biz iş dünyasının ve ekonomimizin gelişmesi için tüm engelleri kaldırmayı hedefledik. Girişimcilik engel tanımamalı. Bu doğrultuda engellilerimize yönelik çalışmalarımız kapsamında iş kur müdürlüğümüzle yaptığımız girişimcilik kurslarını böyle güzel bir mozaik haline getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ekonomimiz kadın, genç, engelli, öğrenci girişimcilerimizle daha da ilerleyecek.” diye konuştu

Haber Tarihi : 7/5/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::