Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan Ocak ayı Türkiye ihracat rakamları açıklandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, Ocak 2017 ihracatı yüzde 15 yükselişle 10 milyar 528 milyon 47 bin dolar oldu  İhracat yıla son 49 ayın artış rekorunu kırarak başladı.

Sakarya ihracatı ise önceki aylarda olduğu gibi yükselişini devam ettirdi. 454 milyon 537 bin dolarlık ihracat rakamı ile yüzde 267 ihracat artışı yakalayan Sakarya ilk 20 il arasında öne çıktı. İlimiz, geçen yılın aynı ayına göre %267 artış gösterdi. Sakarya geçtiğimiz yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında 2017 yılını dört basamak ilerleyerek 6. sırada ile karşıladı.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Daha güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Atılım yılının ihracatta parlayan kenti olacağız.” dedi.

Haber Tarihi : 21/7/2017