Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Fırat'ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Altuğ, SATSO olarak, devletin hamlelerini ve siyasi iradenin duruşunu desteklediklerini söyledi.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacı taşıyan Barış Pınarı Harekâtı'nın önemine değinen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, şunları dile getirdi:

 “Ülkemizin varlığını ve huzurunu bozan en büyük sorunlardan olan terör konusunda ordumuz, kararlı bir şekilde güvenli bölge oluşturmak için şanlı bir harekat başlatmıştır.

Terör örgütlerine karşı başlatılan 'Barış Pınarı Harekatı'nı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak destekliyoruz.  Askerlerimizin kayıp vermeden, zafer haberleriyle dönmelerini bütün kalbimizle diliyorum. Türk milleti her zaman olduğu gibi söz konusu vatan olduğunda tek yürek anlayışı ile bu yolda dünyada eşsiz bir millet olduğunu gösterdi, bundan sonra da göstermeye devam edecektir.” dedi.

Türkiye'nin, bulunduğu coğrafyanın toprak bütünlüğünü ve sınır güvenliğini ön planda tutarak, bölgesinde bir barış üssü olma hedefiyle hareket ettiğini ifade eden Başkan Altuğ, “Ülkemizin güney sınırında, bölgenin dışında yer alan ülkelerin, bölgenin kaderi üzerinde etkili olma hevesleri neticesinde masum insanların zarar gördüğü bir savaş ve kaos ortamına tanıklık ediyoruz. Ülke topraklarımızda ve sınırlarımızın yanı başında güvenliğimizi sağlamak, milletimize yönelik tehditleri ortadan kaldırmak, barış ve huzuru sağlamak için ordumuz her türlü mücadeleyi göğüsleyecek güçtedir. Bu büyük mücadelenin en kısa sürede kayıpsız bir şekilde başarıya ulaşmasını temenni ediyor ve Türk Milletinin terör ile yaşamaya alışmayacağının tüm dünya tarafından anlaşılacağını düşünüyoruz. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Barış Pınarı Harekatı’nda şanlı ordumuzun daima destekçisi ve yanındayız. Kalbimiz ve dualarımız her zaman ülkesi için mücadeleden kaçınmayan kahraman Mehmetçiğimizledir. Yürütülen bu mücadelede Rabbim askerimizin ayağına taş değdirmesin, yolunu açık etsin” ifadelerini kullandı

 

 

 

 

 

Haber Tarihi : 10/10/2019
PAYLAŞ
Son Haberler ::