‘İŞ ARAMAYIN İŞ KURUN‘ girişimcilik kursları başlıyor

 

Sakarya Valisi Mustafa  BÜYÜK'ün de destek verdiği “İş Aramayın İş Kurun” isimli projeye start veriliyor. KOSGEB, SATSO, ABİGEM Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nce yapılacak olan projenin ilk ayağı olan girişimcilik eğitimleri  ücretsiz. Konu ile ilgili yapılan basın toplantısında  SATSO Başkanı Akgün Altuğ şunları söyledi :

‘'Girişimci olabilmek için öncelikle üç etmen gereklidir: Cesaret,  bilgi ve yetenek.

Girişimcilik risk almak demektir. 

Cesareti olmayan risk alamaz. 

Cesareti artıran ise bilgidir. 


Sonrasında ise işletmenin hedeflenen sürede para kazanmaya başlamasını sağlayacak yönetim, pazarlama, üretim gibi alanlarda gerekli yeteneklere sahip olmak ve bunları uygulamaya koyabilmek gerekir. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlerin bilgisini ve bununla paralel cesaretleriniz artıracak çözümler için buradayız. Gerek mevcut girişimcilerimizi desteklemek gerek potansiyel girişimcilerimizi ortaya çıkarmak gerekse en az bunlar kadar önemli olan girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak için odamız bünyesindeki diğer ilgili birimlerle koordinasyon içinde çalışıyoruz.


‘İş Aramayın İş Kurun ‘ girişimcilik programımı ile de bölgedeki girişimcilik potansiyelini  artırmayı hedefliyoruz. 


Program, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB ve ABİGEM tarafından yürütülüyor ve  Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu, Genç Girişimciler Kurulu tarafından destekleniyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi' nin de desteklediği programda bu kuruluşlar güçlü bir birliktelik oluşturarak bir ortak akıl portresi daha çizmişlerdir.


Bu program sadece eğitim hizmeti olarak görülmemeli. Girişimcilik programı kapsamında KOSGEB tarafından destek sağlanmış olması oldukça sevindiricidir. Girişimciler sadece eğitim almakla kalmayıp, finansman desteği ile işlerini daha rahat kuracaklar, ardından iş süreçlerinin takiplerinde danışmanlık desteklerinden faydalanacaklardır.


Programa dahil edilecek 60 girişimci arasına girmek için  öncelikli olarak 15 Eylül  Çarşamba tarihine kadar  SATSO'ya  gelerek veya www.satso.org.tr' dan form doldurarak kayıt yaptırması gerekmektedir. İlk elemeler, bu formlar üzerinden yapılacaktır. İlk elemeleri geçen katılımcılar mülakatlara davet edilip, aralarından uygun adaylar seçilecektir. Seçilen 60 girişimci adayı 20 Eylül'den itibaren 72 saatlik eğitimin ardından  iş planlarını hazırlayacaklar. İş planlarını yazan katılımcılar, KOSGEB tarafından onaylanan iş planları için kredi ve hibe desteği alarak iş fikirlerini işe dönüştürebilecekledir.


  Destekleyici kurumlarımıza teşekkür ediyor, tüm girişimci ve girişimci adaylarımıza başarılar diliyorum''


KOSGEB   Sakarya Hizmet Merkezi Müdürü İsmet Yılmaz ise şu bilgileri açıkladı:


 Bu formlar üzerinden ilk elemeler yapılacaktır. Bu elemeleri geçen katılımcılar mülakatlara davet edilip, uygun adaylar seçilecektir. Seçilen 60 girişimci adayları 72 saatlik  eğitimin ardından  iş planlarını hazırlayacaklardır. İş planlarını yazan katılımcılar, KOSGEB tarafından onaylanan iş planları için kredi ve hibe desteği alarak iş fikirlerini işe dönüştürebilecekledir. 


“Kursların ilki 20 Eylül itibariyle başlayarak 2 grup halinde düzenlenecek.”


ABİGEM Doğu Marmara Genel Müdürü Mehmet Turabi de girişimcilik kurslarını desteklediklerini, eğitimci konusunda desteğin sürdürüleceğini açıkladı. 


- Genel Girişimciler için: KOSGEB Sakarya Hizmet Merkezi – SATSO : 60 Kişilik


(Müracat: Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası / Tel : 264 291 03 00 ) 

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ.


PROGRAMIN AMACI VE GEREKÇESİ


Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması,

Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması,

Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması,

İstihdamın artırılması,

Yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi.


PROJE FİNANSMANI KOSGEB'TEN


Proje ile Bölgedeki Girişimciliğin geliştirilmesi ve sağlıklı İşletmelerin kurulmasının sağlanması amaçlanmaktadır. Proje SATSO , Büyükşehir Belediyesi,, Sakarya Üniversitesi Genç Girişimciler Kurulu, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu, tarafından desteklenmektedir. 


SATSO tarafından verilecek en az 60 saatlik Uygulamalı Girişimcilik eğitimini bitirip sertifika alan girişimciler, işletmelerini kurmaları halinde KOSGEB'in Yeni Girişimci Desteğine başvurarak aşağıdaki tabloda da belirtildiği gibi yapılan harcamaları belgelendirmek şartıyla %60 oranında 27.000TL geri ödemesiz destek alabilecek ve kullanmak isterse 70.000TL Faizsiz kredi desteği (banka teminat mektubu alınarak iki yıl ödemesiz dönemden sonra 3ay x 8 taksitte geri ödemeli destek ) kullanabileceklerdir.        


Yeni Girişimci Desteği Destek Unsurları 


DESTEK UNSURU

DESTEK TÜRÜ

ÜST LİMİT (TL)

DESTEK ORANI 

 (1. ve 2 . Bölge)

İşletme Kuruluş Desteği

Geri ödemesiz

5.000

27.000

 

 

 % 60


(Kadın veya özürlü girişimci: %70)

Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği

10.000

İşletme Giderleri Desteği

12.000

Sabit Yatırım Desteği

Geri Ödemeli

                       70.000


 

Girişimcilik Kursu'na katılın, projeniz onay alsın…KOSGEB KREDİ VE HİBE versin..

 

 

 

 

 

Haber Tarihi : 24/8/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::