Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ve Parti yetkililerini SATSO’da ağırladı.

SATSO Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısında; SATSO Meclis Başkan Vekili Necmettin Kırık, SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, SATSO Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi, Komisyon ve Kurul Temsilcileri ile Parti İlçe Başkanlıkları ve Gençlik Kollar Başkanları da hazır bulundu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ yaptığı açılış konuşmasında şunları dile getirdi; “SATSO olarak bu şehrin hemen hemen her konusunu her ay sonu gerçekleştirdiğimiz meclis toplantılarımızda tartışıyoruz. Karara varıp bu konularda gündem oluşturuyoruz ve aksiyon alıyoruz. Bu şehir için çalışmak bizim sorumluluğumuzdur.

Son meclis toplantımızda da birçok konuyu gündeme taşıdık: Artan mülteci göçleri, aşılanmada Sakarya halkı olarak geri kalmamız, aşıya karşı oluşan önyargılar, küçük sanayi sitelerinin kabına sığmaması ve artık küçük üreticilerimizin yeni arazilere ihtiyaç duymaları, özellikle Sapanca ilçemizin turizm anlayışının son zamanlarda değişmesi ve bungalov adı altında birçok kayıt dışı yapının yine kayıt dışı turizm gerçekleştirmesi ve bunun da bir güvenlik zafiyeti oluşturması gibi konuları gündeme getirdik. Fındık üreticisi üyelerimiz ve çiftçilerimizin taban fiyatın 30 TL olması taleplerini de dile getirdik. Bu konularda Sayın milletvekilimizin de görüşlerini almaktan memnuniyet duyarız.

Sakarya Milletvekilimiz Ali İhsan Yavuz, İl Başkanımız Yunus Tever başta olmak üzere bu değerli heyeti Odamızda ağırlamaktan, sorunları birebir görüşmekten dolayı memnun olduk. SATSO olarak işbirliği içerisinde şehir için çalışmaya ve gayret etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Altuğ’un konuşmalarının ardından SATSO meclis üyeleri ve SATSO camiasının temsilcileri söz alarak mülteci göçmeni, doğal afetler, madde kullanımının düşük yaşlara inmesi, Sakarya nehrinin kirliliği, küçük sanayi sitelerindeki sıkışıklık ve dağınıklık, sigortacılık sektörüne yönelik son yıllarda yapılan ve uygulamada sorunlara neden olan düzenlemeler ve inşaat projelerinde all risk sigortasının zorunlu olması, Sakarya’nın İPARD desteklerinden faydalanması gibi konularda sorunları, çözüm önerilerini dile getirerek destek talep ettiler.

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, “Arifiye bir sanayi kenti. Küçük sanayi siteleri gerçekten işlevini yitirmiş bölgeler haline gelmeye başladı. OSB içerisinden de küçük sanayi için ayırdığımız yerler de var. Odalarımızın da bu yolda işbirliği önemli. Sanayicilerimiz bizlerin göz bebeği. Onlara her zaman yardım etmekle mükellefiz.” dedi.

Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, “SATSO uzak olduğum bir kurum değil, uzun yıllar çeşitli görevlerde buulndum. Ve SATSO çatısı altında şehrimize katkı sunmaya gayret ettim. Akgün başkanımızla devamlı istişare halindeyiz. Bu toplantıda görüşülen konular şehrimiz için oldukça önem arz etmektedir.” dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ise yaptığı konuşmada SATSO meclis üyelerinin taleplerine cevaben şunları dile getirdi: “Fikir alışverişinden her zaman memnuniyet duyuyoruz. SATSO şehir için en önemli kurumlardan bir tanesi ve Akgün Başkanımız ile sürekli iletişim halindeyiz. Sanayicimiz bu ülke ve şehir için çok önemli işler yapıyor.

Buraya çok güzel bir hizmet kampüsü oluşturuldu. Bir noter getirilmesi ihtiyacı için Başkanımız bizlere ulaştı ve çalışmalarımız sonuç verdi. Destek olmaktan çok memnun olduğumuz bu konuda sona gelerek Sakarya 9. Noteri, SATSO Hizmet Kampüsü’nde çok yakında hizmete başlayacak. Şehrimiz ve bölgemiz için hayırlı olsun.

SATSO camiasına, Sakarya’nın sanayi ve ticari yönüne çok güveniyoruz. Sakarya’nın sanayi potansiyelini görmezden gelemeyiz. Tarım potansiyelini de koruyarak sanayileşme konusunda ilerlemesini sağlamayı önemsiyoruz. Bu iki önemli unsur arasında dengeyi gözeterek gelişmekten yanayız.

Mülteciler konusu önemli bir konu, ancak geçici olduğunu düşünüyorum. Bu insanlar ölümle karşı karşıya geldi ve bu nedenle kapılarımızı açtık. Düzensiz mülteci sorununun bizlere zarar getireceğini biliyoruz. Bu konuda da aksiyon alınıyor.

Aşı konusunda Sakarya’da 300 bin kişi aşı olmamış durumda. Aşılanmak çok önemli. Bu süreç geride kalsın ve kısıtlamalar olmasın diye bunu önemsemeliyiz. İnsanlar aşıya teşvik edilmelidir. SATSO da bu konuda Sağlık İl Müdürlüğümüze tablet bağışı yaptı. Tebrik ediyorum. Her yerde bu desteği dile getireceğim. Bu örnek uygulamanın şehirde diğer kurumlarda ilçe bazlı yaygınlaştırılmasını öneririm. Fayda sağlayacaktır.” dedi  

Sanayi bölgelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili yaşanan sıkıntılar ve sigortacılık sektöründe yaşanan sorunların dile getirilmesi üzerine konuşan Sakarya Milletvekili Yavuz, “Sanayi alanlarında kentsel dönüşüm, parçalı arazilerde arazi toplulaştırma konusunda ilk başlarda karışıklıklar yaşanabiliyor. Yenilikler konusunda bir karşı koyma oluyor. Sakarya’da kentsel dönüşüm ile ilgili tüm atılan adımlarda enerjimizi sonuna kadar kullanıyoruz. Sanayi sitelerinde kentsel dönüşüm gerekli ve önemlidir. Bu konuda yapılan tüm çalışmaların içinde yer alarak destek vermeye hazırız. Ayrıca sigorta konusunu ilgili yerlere aktaracağım.” Dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ayrıca “Fındık fiyatlarında 2 yıldır sorun yaşamıyoruz. Çok iyi organize olundu. Fındık bölgesinin milletvekilleri ile ortak çalışmalar yapıldı. En ideale yakın rakam verilecektir. Çalışmalar bu yönde ilerliyor.” ifadelerini kullandı.

Sakarya Milletvekili Yavuz ayrıca, “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, acil durum hastanesi konusunda en önde olan kuruluşlar arasında oldu. Teşekkür ediyorum. Başkanımız elinden geleni yaptı. Diğer Kurumlarımız da çok çalıştı. 3 ay içerisinde Acil durum hastanemiz hizmete geçecek. Vatandaşlarımız yoğun bakım için başka şehirlere gitmeyecek.” şeklinde konuştu.  

Haber Tarihi : 30/7/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::