Sakarya Ak Parti Milletvekili Ayşenur İslam ve Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Atabek, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ile SATSO Sosyal Tesislerinde bir araya geldiler.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldız Bezek ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cevherli'nin de bulunduğu ziyarette konuşan Ayşenur İslam Meclis çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinin ardından Sakarya'ya gelerek istişarelerde bulunduğunu belirten İslam, kent içinde kurumlar arası işbirliği ve bilgi paylaşımına verdiği önemi dile getirerek "Sakarya'nın gelişimi adına projelerin yerelden çıkmasından yanayım. Sizlerin önerdiği projeler üzerinde çalışmamız daha verimli olacaktır. Kurumlar arası bilgi paylaşımını sağlayarak bilgi havuzunu geniş tutmak bir adım öteye gidebilmek ve bir vizyon oluşturmak adına çok önemlidir. Ulusal manada yerli üretimi devlet desteklemekte. Cari açık sebebiyle yerli üretime yönelmek ve dışarıdan alımların önüne geçilmesi gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda inşaat sektöründe bir canlanma bekleniyor. Bu anlamda örneğin, ülkemizde yerli üretim asansör fabrikası yok. Bu yönde çalışmalar yapılarak ilk yerli asansör fabrikasının ilimizde kurulmasını sağlayabiliriz. " dedi.

Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam ayrıca yapılan her türlü yatırımda öncelikle çevre dostu yatırımlara dikkat etmek gerektiğini vurgulayarak " Yerli otomobil dahil Sakarya'nın gelişimi için çevre unsurlarını ön planda tutan hertürlü yatırıma desteğiz.  Yatırımlarda tedbirli davranmalıyız. Rasyonel incelemelerin çok iyi yapılması gerek" diyerek SATSO'nun bu doğrultudaki her türlü projesine destek olacağını ifade etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise SATSO'nun projeleri ve faaliyetleri hakkında Milletvekili Ayşenur İslam'a bilgi vererek şunları dile getirdi: "Kurumsal iletişim konusunda güzel bir ahenk yakaladık. İlimizdeki tüm kurum ve kuruluşlarla bilgi ve proje paylaşımlarında bulunup birlikte hareket etmeye özen gösteriyoruz. Bizim birincil hizmet anlayışımız, ortak akıl ve ortak hareketle çalışmaktır. Bu doğrultuda gerek TİGEM arazilerinin Sakarya'ya kazandırılması, gerekse yerli otomobil üssünün Sakarya'da kurulması ya da lojistik merkezi olma yolundaki çalışmalarımızda tüm yerel yönetimler ve milletvekillerimizin görüş ve önerilerini alarak birlikte hareket ediyoruz."

Yerli otomobil üssü ile ilgili gelişmeler hakkında da bilgi veren Kösemusul, "Lojistik merkez ve yan sanayinin gelişmesi açısından otomotiv sektörü, önemli bir yer teşkil ediyor ve bizim bölgemiz bu yatırımlar için oldukça müsaittir.  Ülkemiz bir gelişme ivmesi kazandı bu doğrultuda ve bu süreçte istiyoruz ki; Sakarya bu gelişimden iyi bir pay alsın. Bu doğrultuda Karasu ilçemizin hem lojistik hem de arazi açısından yerli otomobil üretimi konusunda oldukça uygun bir alan. Bölgede yaklaşık 14 bin metrekare tarım dışı arazi mevcut. 5000 dönümü sanayi alanına kavuşturduk.  Otomotiv ekonomik anlamda yüksek maaş ödeyen bir sektör olduğu için kent yaşamında da kaliteyi yükseltecek. Söz konusu yatırım ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Söz konusu ziyaret kent gündemi ile ilgili değerlendirmelerin ardından sona erdi.

 

Haber Tarihi : 1/1/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::