KARAR:1

2021 yılının Odamız üyeleriyle iletişim yılı olması sebebi ile Meslek Komite toplantılarımıza meslek grubu üyelerimizi davet ediyoruz. Ancak Odamız toplantı salonunda yaptığımız toplantılara hem iş yoğunluğundan hem de Covid-19 salgını sebebi ile meslek grubu üyelerimiz katılmak istememektedir.

Odamızda yapılan Meslek Komite toplantılarımıza meslek grubu üyelerimizin Zoom üzerinden (online) katılım sağlaması konusunda gereğinin yapılması hususunun Yönetim Kuruluna arzına.27.07.2021/44

 

 

KARAR:2

Pazartesi günleri yayımlanan tanıtım videosunu zaman zaman taşradaki grup arkadaşları ile paylaşıyoruz. Bu paylaşımlardan eleştiri aldık ve o eleştiriye bizlerde katılıyoruz.

Sakarya’mız hem tarım, hem turizm hem de sanayisi olan bir kent. Bu üç konuda videoda işleniyor. Ancak çok hızlı akıyor. Bizler bu videoyu sadece görüyoruz. Hiç bakamıyoruz. Videoda karelerin biraz daha azalması, yavaş akması ve zamanın biraz daha çoğalmasının daha çok tanıtıcı olacağı düşüncesindeyiz. 27.07.2021/44

 

 

KARAR:3

SATSO meclisi olarak Sakarya’nın her türlü sorunlarını kürsüden konuşabiliyoruz ve bu konuşmalarımız eminim ki Yönetim Kurulu tarafından tam olarak değerlendiriliyor ve ilgili yerlere iletiliyor.

Aynı zamanda şehrimizin sorun ve ihtiyaçlarını Belediye Başkanları da belirterek kendileri projelendiriyor veya bir üst merciye ulaştırıyorlar.

Ancak bölgesel sorun ve ihtiyaçlar ne kadar çok yerde ve sayıda dile getirilirse o kadar etkili olur. Bu düşünce ile şehrimizle ilgili bilinen ve daha önce dile getirilmiş olsa bile sorun ve ihtiyaçları meclis kürsüsünden dile getirirken birileri de dinlese acaba artı bir katkı sağlanabilir mi? Zaten atanmış ve seçilmiş yöneticilerimiz sağ olsunlar seyrekte olsa Meclisimize geliyorlar, kendi projelerini söyleyip gidiyorlar. Oysa bizleri dinleyebilirler.

Sonuç; uygun görülürse hükümet milletvekilini davet edip gerek kendi sorunlarımızı gerekse bölgesel sorunları bizzat aktarabilir miyiz? Aynı istek bölgesel atanmış ve seçilmiş yöneticilerimiz içinde geçerlidir.27.07.2021/44

KARAR:4

Sakarya’mız geçmişte mobilya kenti olduğu gibi gelecekte de mobilya kenti olacağı muhakkaktır. Bu konuda ki çalışmalar devam etmektedir.

Ayrıca Türkiye mobilyası Afrika, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden de talep görmektedir. İhracatımızda her geçen gün artmaktadır.

Ancak gelecekte kalifiye iş gücüne ihtiyaç duyulacağı gibi meslek ile ilgili yönlendiricilere ihtiyaç duyulacaktır. Bu nedenle bölgede Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ ne (SUBÜ) bağlı 4 yıllık iç mekân tasarımı ve mobilya imalatı bölümünün açılması talep etmekteyiz.

Bu talep için konu ile ilgili diğer sivil toplum örgütleri ve kurumlar ile ortaklaşa ilgili rektörlük ile gerekli görüşmelerin yapılmasını arz ederiz. 27.07.2021/44

 

KARAR:5

Meslek grubumuz ile ilgili genel sorunlar tartışıldı.27.07.2021/44

KARAR:6

Dilek ve temenniler dinlendi.27.07.2021/44



Haber Tarihi : 6/9/2021
Paylaş