Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası danışmanlık ve emlak sektörü temsilcisi 28. Meslek Komitesi, aylık olağan toplantılarını gerçekleştirdi.

Komite Başkanı öncülüğünde komite üyelerinin de katılımı ile gerçekleştirilen son toplantının ana gündem konusunu yakın zamanda yüz yüze eğitim dönemine başlayacak olan üniversite öğrencilerinin barınmak amacıyla deprem görmüş binaları tercih etmemeleri gerektiği konusu oluşturdu.

Şehre yeni gelen öğrencilerin kiralayacakları konutları seçerken dikkatli olmaları gerektiği konusuna vurgu yapan komite üyeleri özellikle deprem görmüş hasarlı binaların tercih edilmemesini önerdi.  

Komite Başkanı Hüseyin Balta ve Komite Meclis Üyesi Emrullah Terzioğlu, konuyla ilgili açıklamada bulunarak ev sahiplerinin duyarlı olması çağrısı ve öğrencilerin oturacakları evleri bulmasında yetki sahibi firmalardan bilgi alarak araştırması çağrısında bulundular.

“Duyarlı ve Şeffaf Olunmalı”

Komite Başkanı Hüseyin Balta, “Neredeyse 2 yıldır hayatımızda olan covid-19 salgını nedeniyle sosyal yaşamda, iş hayatında ve eğitimde ciddi aksamalar oldu. Uzun bir süre online olarak eğitim veren üniversitelerimiz de yüz yüze eğitime başlayacak.

Dolayısıyla, ilimizde ve 2 Üniversitemizin fakültelerinin bulunduğu ilçelerimizde emlak sektörü adına ciddi hızlanma yaşandı. Üniversite öğrencileri yurtların yanı sıra kiralık evlere ve dairelere de ilgi gösteriyorlar. Şehrimize diğer illerden, ülkelerden gelen misafir öğrencilerimizin kiralık evlerin niteliği, yapısı ve yaşı konusunda duyarlı olunması gerektiği fikrindeyiz. Evlerin kiralanırken şeffaf ve net bilgilendirici olunması konusunda hassasiyet gösterileceğine inanıyoruz. Öğrencilerimizin de bilinçli davranarak az da olsa mevcut yapı stoğundaki hasarlı binaları tercih etmemeleri konusunda uyarıyoruz.”

“Öğrenciler bilinçli davranmalı”

Komiteden Meclis Üyesi Emrullah Terzioğlu ise, “Öğrencilerimize, kiralayacakları dairenin bulunduğu binanın hasar tespit durumunu, depreme dayanıklılık derecesini ve iskanı gibi belgeleri ev sahibinden ya da danışmandan talep etmeleri, dikkatlice incelemeleri, mutlaka bir uzman görüşü almalarını tavsiye ediyoruz. Piyasanın altında bir fiyata kira bedeli için risk alınmamasını öneriyoruz. Kısacası DASK ve güçlendirme iskanı olmayan evlerin kiralanmasını arzu etmiyoruz. Kentsel dönüşüm bu şehir için olmazsa olmaz elzem bir konu başlığıdır. Yetkililerin de bu konuda çözüm odaklı hareket edeceklerine inanıyoruz.” dedi.

 

Haber Tarihi : 16/9/2021
Paylaş