Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu ile Ekonomi ve Ticaret Derneği Sakarya Şubesi işbirliğinde “Tanzanya İş İnsanları Buluşma Programı” gerçekleştirildi.

SATSO Hizmet Binasında gerçekleştirilen programa SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, ETD Sakarya Şube Başkanı Reşit Şamil Dedeoğlu, her iki kuruluşun yönetiminden temsilciler, SATSO Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Ali İhsan Güneş, Meclis Üyeleri ile çok sayıda Tanzanyalı İş İnsanı iştirak ettiler.

SATSO Ali Coşkun Konferans Salonunda karşılıklı konuşmalar ve sunumlarla başlayan etkinlik, ikili iş görüşmeleri için fuaye alanında devam etti. SATSO Üyesi firma temsilcileri, Tanzanyalı iş insanları ile görüşerek ürünlerini, faaliyetlerini tanıttılar. SATSO’da gerçekleştirilen açılış toplantısının ardından heyet, Sakarya Makine İmalatçıları Birliği (SAMİB)’i ziyaret etti. SATSO Üyesi firmaların üretim tesislerinde inceleme gezisi ile program sona erdi.

“Üretim Şehri Sakarya”

Etkinlikte konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Tanzanyalı iş insanlarını Sakarya’da ve SATSO’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek; “Üretim şehri Sakarya’ya hoşgeldiniz. Hem sanayi, hem de tarımsal anlamada yüksek üretim gücüne sahip bir şehirdesiniz. Üretim gücünü bizlere şehrimizin bulunduğu lokasyon, nitelikli insan gücü, verimli tarım alanları sağlıyor. Şehirde birçok sektörde, bir çok üretici milyar dolarlarca ihracat yapmaktadır. Dış ticaret hacmimiz 10 milyar doları aşıyor. 9 adet Organize Sanayi Bölgemizde binin üzerinde fabrika faaliyet gösteriyor. 280 bin personel istihdam ediliyor. Önümüzdeki 10 yıl için yatırımları ve istihdamı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Biz aynı zamanda bir üniversite kentiyiz. İki üniversitemiz var. Bu okullarımızdaki yabancı öğrencilerimiz, bizler için birer kültür ve ticaret elçisidir.  Bu etkinlik ile Sakarya ve Tanzanya arasında ciddi ticari ilişkilerin oluşturulmasını amaçlıyoruz. Ülkemize, şehrimize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyoruz.” dedi.

ETD Sakarya Şube Başkanı Şamil Dedeoğlu: “İhracatın ve ticaretin önemli olduğu günlerden geçiyoruz. Bunu gerçekleştirmek için de yan yana gelmek, iletişim kurmak ve iş birliği gerekiyor. Bu etkinlik de bu açıdan oldukça önemli ve Sakarya Tanzanya arasında için avantajlı ticari iş birliği elde edeceğinizi umuyorum. Geldiğiniz için teşekkürler.” diye konuştu.

SATSO Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Ali İhsan Güneş ise; “Odamız bünyesinde komisyon olarak uluslararası ticarete ve ilişkilere ciddi önem veriyoruz. Söz konusu ikili iş görüşmelerinin, her iki taraf için de faydalı, ticari ilişkilerimizi geliştirecek verimlilikte geçmesi bizler için çok önemli. Yatırım avantajları itibariyle değerlendirildiğinde, Tanzanya ile ticari iş birliğinin sürdürülebilir bir alt yapıya sahip olması önemli. Sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Tanzanya Ekonomik İlişkiler Kurmak ve Ticaret Yapmak İçin Kolay Bir Ülke”

Konuşmaların devamında kürsüye çıkan Tanzanya heyetinden temsilciler genel olarak Sakarya’da bulunmaktan memnuniyet duyduklarını, Tanzanya’nın ticaret yapmak ve ikili ekonomik ilişkiler kurmak için oldukça kolay, gelişmiş bir ülke olduğunu, Sakarya ile benzer özellikler gösterdiğini, şartların birbirleri için kolaylaşacağını, bu etkinliğin Sakarya başta olmak üzere Tanzanya-Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişimine katkı sunacağını dile getirerek ev sahipliği için SATSO-ETD’ye teşekkür ettiler. 

Haber Tarihi : 28/10/2021
Haber Medya
Paylaş