Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki Otomotiv ve Yedek Parça Sektörü temsilcisi 21. Meslek Komitesi, havaların soğuması ve 1 Aralık itibariyle başlayan zorunlu kış lastiği uygulamasına yönelik araç sahiplerini uyaran yazılı bir açıklama yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan 21. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Taner Belge, kış lastiği uygulamasının başladığına dikkat çekerek araç sürücülerinin hem can güvenliği hem de cezai yaptırımlara maruz kalmaması için kış lastiği kullanmaları gerekliliğine vurgu yaparak şunları dile getirdi:

“Havaların mevsim normalleri düzeyinde soğuması şehir içi ve şehirlerarası ulaşımı ciddi anlamda etkiliyor. Bu nedenle 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu dönemi resmi olarak başladı. Şehir için ulaşımlarda valiliklerin uhdesinde uygulanan kurallar şehirlerarası karayollarında bakanlık tarafından uygulanıyor ve denetleniyor.

Tüm Araç Sahiplerine Kış Lastiği Kullanmalarını Öneriyoruz

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari kayıtlı araçların bu dönemde kış lastiği kullanmalarını zorunlu kılan bu yönetmelik hususi özel araçları bu kapsam dışında tutuyor. Bu kapsamda olup kış lastiği kullanmayan araç sahiplerine 846 lira ceza kesilecektir. 21. Meslek Komitesi olarak bu doğrultuda hem ticari hem de özel araç sahiplerinin insan hayatı ve trafik güvenliği açısından kış lastiği takmalarını kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Kış Lastiği Çok Daha Güvenli

Bir araçta kazaya sebebiyet veren unsurların başında lastik geliyor ve kış lastikleri yol tutuş, fren mesafesi, araç hakimiyeti gibi birçok faktörde yaz lastiğine göre ciddi avantajlar sağlıyor. Araç sürücüleri araç üreticisinin önerdiği tip, ölçü ve özelliklerde, üzerinde M+S ya da kar tanesi işareti bulunan lastikleri tercih etmeliler. Bu konuda hem araç sürücüleri dikkatli bir araştırma yapmalı hem de lastik bayileri tüketiciyi doğru bilgilendirerek uygun lastikleri takmaya özen göstermelidir.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 2/12/2021
Haber Medya
Paylaş