Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki Çevre ve Şehircilik Komisyonu, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile ortak bir toplantı gerçekleştirdi.

Ağırlıklı olarak İlimizdeki kaçak atık dökümü konusunun görüşüldüğü ve kararların alındığı toplantıya SATSO Çevre ve Şehircilik Komisyonu Başkanı M. Tuncer Açan öncülüğünde Komisyon Üyeleri, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü İlker Yasin Şişman, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma ve Asayiş Tim Komutanlığından Hakan Eryiğit ve Tergül Gücenmez ile Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Ali Demirel katıldı.

Toplantıda alınan kararlar neticesinde çevreye ciddi boyutlarda zarar veren kaçak atık dökümüne yönelik iletişim ve işbirliği çalışmalarının daha da gelişmesi, bu gibi faaliyetlerde bulunan kişi ve kuruluşların ciddi bedeller ödemesi konusunda çalışmaların gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Komisyonu Başkanı M. Tuncer Açan, “Bugün kurum temsilcilerimizin de katılımıyla Sakarya adına verimli ve önemli bir toplantı yaptık, kararlar aldık. Özellikle ilimiz genelinde kaçak atık dökümüne yönelik daha hızlı müdahale ve engelleme amacıyla birbirimiz ile olan iletişim kanallarımızı daha da genişletiyoruz. Komisyonumuzun çalışmaları ve kurumlarımızın dikkati ile bu dökümü yapanlara ağır cezalar verilmesi gündemimizde.

Kaçak atık döküm yapan araçların şoförlerinin sicillerine suçun işlenmesi, ehliyetine şerh düşülmesi ve taşımacılık belgelerinin iptal edilmesi gibi cezalar ile ilgili gerekli bakanlıklara kararlarımızı yazılı olarak ilettik. Bu konuda yerli halkı da bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştireceğiz. Doğasıyla tanınan şehrimizde kimsenin çevre felaketine yol açacak faaliyetlerde bulunmaması için dikkatlice çalışıyoruz. Bu atıkların değerlendirileceği, ekonomiye kazandırılabileceği birçok yol var. Bu şehir hepimizin ve bizden sonraki nesillerin emaneti doğa ve çevremize sahip çıkmalıyız. Kaçak atık dökümüne yönelik vatandaşlarımızın da bilinçli olmasını, şahit oldukları durumlarda gerekli yerlere bildirmelerini hassasiyetle rica ediyoruz.” dedi.

Haber Tarihi : 28/12/2021
Paylaş