SATSO bünyesindeki TOBB Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu, 2021 yılının son meclis toplantısını Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ev sahipliğinde gerçekleştirilen meclis toplantısının Divan Kurulunu KGK’ dan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Avşar, KGK Başkanı Zehra Dirim ve Genel Sekreter Yardımcısı Mümin Haşil oluştururken katılımcılar arasında İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, KOSGEB Sakarya İl Müdürü Onur Kurtçu, Halkbank Geyve Şube Müdürü Aysun Gündüz Dandan ile Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleriyle çok sayıda kadın girişimci iştirak ettiler.

Toplantının açılışı yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, kürsüde yaptığı konuşmada şunlara değindi: “SATSO olarak üyelerimizden aldığımız güçle şehrimizin tarımsal ve endüstriyel olarak geleceğini tasarlıyoruz. Bu sistemi ayakta tutan ciddi bir beşeri sermayemiz var. Bunun devamlılığı için de girişimciliğin ve özellikle de kadınlarımızın ekonomik hayatta daha da fazla bulunması gerekiyor. Bunun için hem bizlerin çalışmaları hem de kadınlarımızın cesaretleri ile şehrimizdeki girişimcilere rol model olacak insanlar bulmamız gerekiyor. Kadın girişimciler kurulumuz öncülüğünde kooperatifleşme hareketi de oldukça verimli geçiyor. Bu kooperatiflerin ürettiği ürünleri pazarlama noktasında bir proje hazırladık, çalışmalar yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, “Kadının iş gücüne katılımı, ekonomik ve sosyal yaşamın sürdürülebilirliği açısından bir gereklilik. Türkiye’de kadının işgücüne katılım oranı yaklaşık %34 civarındadır ve bu oran OECD ülkeleri arasında alt seviyeleri işaret ediyor. Kadınların işgücüne katılımı artırıldığı oranda büyüme ve verimlilik artacaktır. Biz de, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimci kadınlarımızın, girişimcilikteki gelişimlerini ve sürekliliklerini sağlamaya yönelik projeler üretiyoruz. Çünkü şuna inanıyoruz; kadınların her alandaki varlığının güçlenmesiyle daha güzel günler göreceğiz. Çok başarılı, azimli ve öngörülü bir Kadın Girişimciler Kurulu’na sahibiz. Özellikle pandemiye rağmen faaliyetlerini ara vermeden sürdürdüler. Sizlere ve kurulumuza azimleri ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkürü bir borç bilirim.” diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Avşar’ın ardından KGK İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim, kurulun faaliyetleri, projeleri ve 2022 yılı hedefleri hakkında bilgiler vererek şunları dile getirdi: “ KGK olarak kadınlarımızın var olan girişimcilik ruhunun ortaya çıkmasına destek olmak bizlerin sorumluluğudur. Kadın girişimciler kurulu olarak her geçen gün hedeflerimizi yükseltirken amacımız aynı: kadın emeğinin ve tecrübesinin ekonomik hayatta hak ettiği konuma gelmesini sağlamaktır. Bizler; kadınlarımıza yol gösterici, beşeri sermayelerinin kendilerine ve topluma faydalı kullanılması yönünde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bilgi birikimlerine, el emekleri ve tecrübelerine katkı sunuyoruz. Çıkan bir kıvılcım devamında yeni fikirler, yeni markalar ve yeni girişimciler getiriyor. Bu çalışmalar kimi zaman yöresel bir ürüne, bir yemeğe, bir teknolojik uygulamaya dönüşüyor. Yeter ki kadınlarımızın tecrübelerine güvenerek arkalarında duralım. Bu amaçla bizlere destek olan odamız yönetimi başta olmak üzere çaba sarf eden kurul üyelerimize sonsuz teşekkür ediyoruz.” dedi.

Başkanların konuşmalarının ardından meclis toplantısında misafir edilen İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, KOSGEB Sakarya İl Müdürü Onur Kurtçu İLE Halkbank Geyve Şube Müdürü Aysun Gündüz Dandan yapmış oldukları konuşmalarda kadın girişimcilere yönelik bilgiler verdiler. Özellikle istihdam, maaş, mesleki eğitim, vergi ve harç muafiyetleri, tanıtım/pazarlama destekleri, hibe ve uygun finansman destekleri gibi birçok konuda proje ve programlar hakkında detaylı bilgileri aktardılar.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde kürsüye gelen Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri de çalışmalar, projeler, verilen destekler, hammadde fiyatlarındaki artış gibi birçok konuda görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Haber Tarihi : 30/12/2021
Haber Medya
Paylaş