SATSO Isıtma, Soğutma ve Mekanik Tesisat Sektörü Temsilcisi 7. Meslek Komitesi, Meslek Liseleri bünyesinde faaliyete geçen Mesleki Eğitim Merkezlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Komite Üyelerinin gerçekleştirdiği son aylık olağan toplantısının ana gündemini oluşturan bu gelişmeye yönelik sektörün de olumlu yaklaştığı ve vereceği katkılar ile nitelikli istihdam sorununa çözüm getireceğine inandıkları belirtildi.

Komite Başkanı Hayrettin Uçkaç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Günümüz iş dünyasının ve sektörlerin en büyük sorunlarının başında nitelikli istihdam sorunu geliyor. Isıtma, Soğutma ve Mekanik Tesisat sektörümüz de ustalık, nitelik, el becerisi, bilgi ve tecrübenin önemli olduğu bir sektör. Bu nedenle de nitelikli istihdam sorunu sektörümüzde kendisini çok daha fazla hissettiriyor.

Teorik Bilgi Okulda Pratik Bilgi İş Yerinde

Odamızın bu konuda kurum ve kuruluşlarla sık sık işbirliği içerisinde olduğunu ve ciddi emek sarf ettiğini biliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın da meslek edinme konusunda uyguladığı projeler sektörümüzü memnun etmektedir. Meslek Liselerimiz bünyesinde açılan mesleki eğitim merkezlerinde öğrenciler ilgi ve yetenekleri olduğu meslek alanında hem çalışarak hem de okuyarak eğitim alma imkanı buluyorlar. Teorik bilgi okulda pratik bilgi de ortak işletmelerde yürütülerek nitelikli bir insan yetişmesine hizmet ediliyor.

Tecrübe Sahipleri ve Lise Mezunları Kolaylıkla Belge Sahibi Olabilecek

Tüm bunların yanında çalışma hayatında 10 yılı dolduran kişilerin de derslere girmeden sadece sınav ile usta eğitici belgesi alabilecek. Aynı zamanda lise mezunu olup sektöründe 6 ay aktif olarak çalışacak kişiler de ustalık belgesi alabilecektir.

Uygulamaya konulan yönetmelik ile gençlerimiz hem çalışıp para kazanacak, sigortalı olacak hem de eğitimlerini devam ettirerek sonunda ustalık belgelerini alabilecekken aynı zamanda sektöre yıllarını vermiş tecrübeli iş insanlarımız da eksik olan belgelerini sahip oldukları bilgi birikimi sayesinde alabilmelerinin önü açılmıştır. Bizlere ve tüm sektör temsilcilerine düşen en önemli görevlerden bir tanesi de Meslek Eğitim Merkezlerine ve devam eden uygulamalara gençlerimizin ilgisini artırmaktır. 7. Meslek Komitesi olarak nitelikli istihdama yönelik tüm fikirlere ve uygulamalara destek vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 20/1/2022
Paylaş