Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde çalışmalar yürüten TOBB Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, TOBB Yalova İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Yalova TSO ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Marmara 8. Bölge Toplantısı’na katıldı.

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan ve KGK Başkanı Merva Yadigar Gençer’in ev sahipliğinde, TOBB KGK Temsilcisi Handan Köse, Doğu Marmara 8.Bölge Başkanı Sevgi Saygın, Sakarya KGK Başkanı Zehra Dirim ve Kurul Üyeleri ile Bursa, Bolu, Balıkesir, Düzce illerinin KGK Başkan ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıda kadın istihdamı ve kadın girişimciliğinin önemi, buna yönelik gerçekleştirilen ve planlanan projeler, hedefler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda konuşmalarını gerçekleştiren Başkanlar; kadınların daha fazla sosyal hayatta, ticarette, siyasette, sanayide ve daha birçok mevkide yer almasının ülke gelişimi ve geleceği açısında önemi vurgu yaptılar.

TOBB Sakarya İl KGK Başkanı Zehra Dirim, kurul öncülüğünde yapılan çalışmaları tanıtarak kadınlara yönelik her çalışmada sorumluluk almaya ve iş birliği içerisinde görev yürütmeye hazır olduklarını vurguladı. Ayrıca Sakarya KGK öncülüğünde 15’e yakın kadın kooperatifinin kurulduğuna dikkat çekerek kooperatifleşmenin kadın emeğinin katma değerli ticari kazanıma dönüştürülmesinde ciddi fırsat olduğunu da dile getirdi. Sakarya KGK olarak kadın kooperatiflerinin kuruluş aşamasından ürettikleri ürünlerin satış ve pazarlaması gibi faaliyetlerine kadar her konuda destek vermeye devam ettiklerinin de altını çizdi.

Toplantı sonrasında KGK Heyeti Yalova’da faaliyet gösteren Kadın Kooperatiflerinin stantlarını gezerek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesine giderek Altınova Belediye Başkanı Metin Oral’ın katılımıyla bölgenin tarihi, lagünün yapısı ve tıbbi aromatik bitkiler ile ilgili bilgi aldılar. Daha sonrasında Kuş Gözlem alanına geçerek gözlem kulesinden lagündeki canlı hayatını gözlemlediler.

Haber Tarihi : 7/6/2022
Haber Medya
Paylaş