TOBB Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, Sanayide Kadın Eli Projesi’nin şehirde tanıtımı ve yaygınlaştırılması adına yerel yönetimlere iş birliği ziyaretleri gerçekleştiriyor.

SATSO bünyesinde kadın girişimciliği ve iş hayatında kadın istihdamına yönelik çalışmalar yürüten kurul, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun öncülüğünde başlatılan projenin Sakarya ayağını Nisan ayından bu yana yoğun çalışmalar ile güçlendirmeye çalışıyor.

Kurul Başkanı Zehra Dirim ve kurul üyeleri hem resmi hem de özel sektöre mensup firmalara ulaşarak projeyi tanıtıyor, iş birliğine yönelik protokol imzalıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sakarya KGK Başkanı Zehra Dirim, “Üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu tarafından birçok ilde sanayide kadın istihdamını artırmaya yönelik hayata geçirdiği, "Sanayide Kadın Eli Projesi"ne yönelik Nisan ayında imzaladığımız protokol ile şehrimiz için çalışmalara başladık.

Sanayide kadın eli projesini hızlı ve keyifli bir şekilde yürütüyoruz. Keyif almamızın sebebinin başında hem iş dünyamızın hem de yerel yönetimlerimizin projeye ilgi göstermesi ve kadın istihdamını çok önemsiyor olmaları geliyor.

Sakarya’daki İSO 500’e Giren Firmalara Ziyaret

Proje tanıtımına Sakarya İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Ebubekir Sıddık Savaşçı’yı ziyaret ederek başladık. Ardından İSO 500 listesinde Sakarya’dan yer alan Otokar, Daikin, Toyota, Oba Makarna, Şen Piliç Gibi İlimizin Lokomotif Büyük Firmalarını Ziyaret Ettik. Kendilerini hem tebrik ettik hem de sanayide kadın eli projesini anlattık. Sonrasında da Adapazarı, Erenler, Arifiye ilçelerimizin kaymakamlarını ziyaret ettik.

Yerel Yönetimlerle İş Birliği

Kadın istihdamı ülkelerin geleceği için çok önemli. Kadınlarımız her işin üstesinden gelebilecek beceriye sahiptir, koca bir toplumu yetiştiren de kadınlardır. Sanayide kadın eli projesi ile kadınların sadece gıda, el işi, ofis, hizmet sektörlerinde kalıplaşmış işlerde hayatlarını yürütmeleri, sanayi sektöründe çok fazla alternatif olmamasını kabul etmiyoruz. Dünya’nın birçok ülkesinde fabrikaların üretim hatlarında çalışan, koca inşaat makinelerini, tırları kullanan, ellerinden her türlü beceri gelen kadınlar var. Ülkemizde de kadına yüklenen basma kalıp değer yargılarını değiştirmek, kadınlarımızın ülkemiz ekonomisine verimli katkı sunmaları adına projemizi tanıtmak için yerel yönetimlerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Haber Tarihi : 2/9/2022
Haber Medya
Paylaş