Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Isıtma, Soğutma ve Mekanik Tesisatçılar Grubu 7. Meslek Komitesi öncülüğünde 10. Meslek Komitesi (Elektrik-Elektronik ve Elektromekanik Grubu) ile 18. Meslek Komitesi (Mühendislik ve Mimarlık Hizmetleri) temsilcilerinin katılımıyla ortak istişare toplantısı gerçekleştirildi.

SATSO Hizmet Binasında 7. Meslek Komitesi Başkanı Ömer Mustafa Göbeloğlu ve Komite Üyelerinin davetiyle gerçekleştirilen toplantıya 10. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Kenan Dağ ile 18. Meslek Komitesi Başkanı İlker Ergül ve Komite Üyeleri iştirak ederek katkı sağladılar.

Toplantıda 7. Meslek Komitesi çalışmalarıyla SATSO tarafından hayata geçirilmesi amaçlanan tesisatçılar çarşısı, proje çizimleri sonrasında projeye uygulanacak tesisat ve elektrik çalışmaları ile yangın yönetmeliğine yönelik konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Ortak ve Planlı Sektörel Çarşı Projesi

Toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan 7. Meslek Komitesi Başkanı Ömer Mustafa Göbeloğlu, “7. Meslek Komitesi olarak hem sektör içi hem de diğer komitelerimizle ortak çalışmaya, fikir alışverişinde bulunmaya önem gösteriyoruz. Sektörümüzün faaliyetlerinde iş birliği içerisinde olduğu ve sık sık bir araya geldiği 10 ve 18. Meslek Komitelerimizin temsilcilerini davet ederek ortak toplantıda buluştuk.

Karşılıklı olarak faaliyetlerimize destek olacak taleplerimizi, görüş ve önerilerimizi ilettik. Komitemizce hayata geçirmek istediğimiz Tesisatçılar Çarşısı Projemiz üzerine değerlendirmede bulunduk.

Proje Çizimlerinde Kombi Talebi

Özellikle 18. Meslek Komitemize bağlı firmalar tarafından çizilen projelerde kombilerin balkon vb. açık alanlarda bırakılması yerine kapalı alanlara alınmasına yönelik talebimizi ilettik. Çünkü kombiler açık alanda olduklarında hem enerji verimliliği olmuyor hem de kombilerin ömrü kısalıyor. İş merkezleri olarak kullanılan yapılarda zorunlu olan yangın yönetmeliğinin projede yer aldığı şekilde gerçek hayatta uygulanmasında yaşanan zorluklara da değindik.

Birlikte Belediyelere Ziyaret Planı

Yakın zamanda yine aynı komiteler olarak ruhsat, yangın tesisatları denetimi gibi birçok ortak sorunu dile getirmek amacıyla Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere ilçe belediyelerimize ziyaretler gerçekleştireceğiz. Katkılarından dolayı 10. ve 18. Meslek Komitelerimize teşekkür ediyorum.

Haber Tarihi : 6/1/2023
Paylaş