Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 28. Meslek Komitesi üyeleri Tunatan Tesislerinde gerçekleştirdiği kahvaltılı değerlendirme toplantısında grup üyeleriyle bir araya gelerek çalışmalar hakkında istişarelerde bulundular.

Oldukça yoğun bir katılımın gerçekleştiği toplantı, 28. Meslek Komitesi'nden Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu, 28. Meslek Komitesi'nden Meclis üyesi Ahmet Çubuk, Reha Arslan  Komite Başkanı Ramazan Kayıkçı, Başkan Yardımcısı Nejla Aydın, Komite Üyeleri; Necdet Aydemir, Murat Atalay, ev sahipliğinde yapıldı.

Toplantıya ayrıca SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Orhan Yılgenci ve Günay Güneş ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Komite Başkanı Ramazan Kayıkçı; komitenin 2013 yılı çalışmaları hakkında bilgi vererek çok farklı meslek dallarının bir araya geldiği bir grubu temsil ettiklerini ve grup bünyesinde hizmet eden sektör temsilcilerinin taleplerini karşılamak için SATSO Yönetim Kurulu nezdinde gayret ettiklerini ifade etti.

Kayıkçı, 2013 yılındaki üye yönelik faaliyetleri hakkında da bilgi vererek “Komitemiz çalışmaları neticesinde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında SATSO ilgili meslek komitelerinin, sertifikalı hijyen eğitimleri düzenlenmesine yönelik bir protokol imzalandı.

İmzalanan protokol doğrultusunda; insani temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği SATSO Meslek Komiteleri üye işyerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitiminin verilmesi amaçlanmaktadır. 08-09 Ocak tarihlerinde hijyn eğitimlerine başlanacaktır. 2014 yılında planladıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Kayıkçı, “Yine İl Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile güvenlik sistemlerinin yaygınlaştırılması yönünde çalışmalar devam ederken eğitim işbirliği de planlamaktayız. Üyelerimize yönelik bir Ar-Ge Çalıştayı yapmayı hedefliyoruz. Komite toplantılarında alınan tüm kararlar konusunda grup üyelerimizi de bilgilendirmek amacıyla e-mail göndererek aynı zamanda talepleri ve önerileri konusunda görüşlerini belirtmelerini sağlamaya gayret edeceğiz” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu ise birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmada “28. Meslek Grubu olarak iletişim ve istişarenin önemine inanarak çalışmalarımızı takım ruhu ile yönetmek arzusuyla çalışıyoruz. Üyelerimizin SATSO ile bağlarını ve diyaloğunu maksimum seviyede tutmak ve daha da kuvvetlendirmek istiyoruz. SATSO Yönetim Kurulu ve üyeler arasında köprü olarak sorunları çözmek talepleri dile getirmek amacındayız. Bu konuda her bir üyemizin bize desteği önemlidir. Bizler çok faklı meslek dallarından üyelerin oluşturduğu bir grubuz. Bu farklılığımızı fırsata dönüştürerek tecrübelerimizi ve fikirlerimizi paylaşmamız çok önemli. Bu itibarla 2013 yılında olduğu gibi 2014 yılında da üyelerimizin menfaati doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş ise Sakarya'nın sosyo ekonomik durumu hakkında değerlendirmelerde bulunarak “Sakarya marka kent olma yolunda ilerleyen bir il ancak kendiliğinden marka olunmuyor markalaşmak için çok çalışmalıyız. İlimiz her alanda gelişime oldukça açık ve müsait, bu gelişimin paralelinde ilimize ulusal ya da uluslararası nitelikte yatırımlar zaten gelecektir. Önemli olan biz Sakaryalı firmaların ve özellikle KOBİ'lerin bu gelişim ve değişim sürecini iyi karşılayabilmemizdir. Kendimizi geliştirerek ve vizyon katarak hem gelen yatırımcının kalitesini hem de sektörümüzün kalitesini artırmış oluruz. İlimize gelecek yatırımcıların arasında kaybolmadan onlara örnek olacak şekilde yapılanmalı ve bütünlük içinde hareket etmeli ve gelişen arz talep dengesinde talepleri karşılayacak şekilde gelişmeliyiz.” dedi.

Konuşmaların ardından davetliler gerek SATSO Yönetiminden talepleri gerek 28. Meslek Komitesinin çalışmaları hakkında görüşlerini dile getirdiler.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıda üyeler komite çalışmalarından memnuniyeti dile getirerek özellikle elektronik haberleşmenin önemine değindiler. Sektörel sorunlarını da dile getiren üyeler ,emlak danışmanlık sektörü, temizlik sektörü ve eksikliklerin giderilmesine yönelik taleplerini ilettiler.

Haber Tarihi : 6/3/2014
Haber Medya
Paylaş