Sayın Sigorta Acentesi,

Meslek Komitenizde, telefon aracılığıyla yapılan sigorta poliçesi pazarlamaları hakkında gelen şikayetler doğrultusunda bu uygulamanın durdurulması için Odamız Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunmuştur. Bu girişimler neticesinde DRS Global Aracılık Hizmetleri unvanlı firmanın telefon aracılığıyla vatandaşları arayarak zorla sigorta poliçesi yapma uygulaması durdurulmuş ve söz konusu firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.

Ayrıca; Hazine Müsteşarlığınca yayımlanan 10.04.2013 tarihli ve 2013/69 sayılı bir örneği de ekte bulunan Basın Duyurusunda belirtildiği gibi, Hazine Müsteşarlığından alınmış uygunluk belgesi ve TOBB nezdinde ki Levhada kaydı bulunan acente veya ruhsatlı bir sigorta şirketi ya da brokeri olmayan kişiler tarafından yapılabilecek bu tür arama ve görüşmelere itibar edilmemesi gerektiği belirtilmiştir.

Bununla beraber, Hazine Müsteşarlığında DRS Global Aracılık Hizmetleri adlı şirket hakkında yapılan suç duyurusu 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu çerçevesinde olup, genel hükümler ya da Türk Ceza Kanunu hükümleri çerçevesinde bu gibi durumlarda Sigorta Acenteleri tarafından da Cumhuriyet Başsavcılıklarına ayrıca başvuruda bulunulması mümkündür.

Bilgi edinilmesini önemle rica ederiz.

Saygılarımızla,

Uğur TIN
GENEL SEKRETER

Ekler:
- Odamızın 03.03.2014 tarih ve 0566 sayılı yazısı
- Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğünün 11.03.2014 tarih ve 7341 sayılı yazısı
Hazine Müsteşarlığı'nın 10 Nisan 2013 tarih ve 2013/69 sayılı Basın Duyurusu

Eklere ulaşmak için tıklayınız.

16. Meslek Komitesinin tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Haber Tarihi : 15/4/2014