Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 31. Meslek Komitesi, aylık olağan toplantısında TV ve benzeri araçlar üzerinden markalı ürünlere isim benzerliği ve çağrışım yapılarak reklamı yapılan ve satılan ürünlere karşı tüketicileri uyardı.

Toplantıya 31. Meslek Komitesi'nden Meclis Üyesi; Necmettin Kırık, Komite Başkanı Murat Korkmaz, Komite Üyesi Enes Sevindik ile sektör temsilcisi Meslek grubu üyeleri İmdat Delican ve Ahmet Şehit katıldı.

Çoğunluğunu telekomünikasyon ve bilişim sektöründe faaliyet gösteren üyelerin bulunduğu 31. Meslek Komitesi TV/Radyo üzerinden yapılan tele alışverişlerde taahhüt edilen ürünlerden farklı ürünler gönderilmekte olduğunu tespit ettiklerini belirterek konuyla ilgili mağduriyet yaşanmaması adına medya üzerinden alışveriş yapan müşterilere uyarıda bulundular.

Sektör temsilcilerinin de katıldığı toplantıda değerlendirme yapan Murat Korkmaz Tele alışveriş olarak adlandırılan ve televizyonradyo gibi işitsel ve görsel yayın araçları üzerinden reklamları yapılarak markalı ürünlerin sahtesi ile vatandaşların mağdur edildiğini belirtti.

“Piyasadaki satış değerinin oldukça altında fiyatlarla satılan ve tv/radyo gibi yayın araçları üzerinden satılması sebebiyle çeşitli kampanya ve indirim bahaneleri ile tüketiciler yanıltılmaktadır.”diyen Komite Başkanı Murat Korkmaz tüketicilerin bu tür özellikle elektronik içerikli ürün alışverişinde güvenli yetkili satıcıları tercih etmeleri konusunda uyarıda bulundu. Bu yolla piyasadaki tanınmış ürünlerin isimlerine çağrışım yapmak suretiyle farklı ve düşük kalitede ürünlerin satılmasının ticaret ahlakına da uymadığını ifade eden Komite Başkanı tüketici isim benzerliği sebebiyle piyasada daha yüksek fiyatlı olan markalı ürünler yerine kalitesiz ürünler satın almak durumda kalmaktadırlar. Bu büyük bir mağduriyete neden olmaktadır.

Haber Tarihi : 16/7/2014
Paylaş