Sayın Üyemiz,

24 EKİM 2013 tarihinde yayımlanan Tehlikeli maddelerin Karayolunda Taşınması Hakkında Yönetmelik kapsamında yıllık 50 ton üzerindeki tehlikeli madde taşımacılığına ve miktar sınırlaması olmaksızın tehlikeli atık taşımacılığına konu olacak faaliyetleri gerçekleştiren gönderen, yükleyen, paketleyen, dolduran, boşaltan,alıcı ve tank-konteyner/taşınabilir tank işletmecilerin 01.09.2014 tarihine kadar "Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi" alan işletmelerin en geç 30 gün içinde Ulaştırma Haberleşme Bakanlığı’na istihdam ettikleri veya hizmet aldıkları Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlarını bildirmeleri gerekmektedir. Bu işlemleri gerçekleştirmeyen işletmelere 1.000 TL idari para cezası uygulanacaktır.

Konunun hassasiyeti nedeniyle TOBB ETÜ-SEM, tehlikeli maddelerin taşınması konusunda uzman kuruluş 3e Danışmanlık ile işbirliği içerisinde 18 Ağustos-15 Ekim 2014 tarihleri arasında mevzuat açısından zorunlu olan Genel Farkındalık Eğitim konularını da içeren bir Genel Bilgilendirme Semineri düzenlemeyi hedeflemektedir.

1 gün sürecek olan genel bilgilendirme semineri;
  • Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesini Almak Zorunda Olan İşletmeler
  • Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesini Almak için gereken Şartlar
  • Tehlikeli Madde Taşımacılığında Sorumluluk Alanları ve İlgili Mevzuat Kapsamındaki Yükümlülükler
  • ADR Kapsamındaki Zorunluluklar
  • Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ ve İşletmelerin Yükümlülükleri
konularını içerecektir. Seminere katılacak kişilere seminer sonunda Katılım Belgesi verilecektir.

Seminere en az 15 kişi katılmasının sağlanması durumunda seminer gerçekleştirilecektir. Katılımcı sayısı ile ilgili bir üst sınır bulunmamaktadır. Seminer ücreti 295 TL KDV dahil olup (%8 KDV oranı uygulanmaktadır) kayıtlar TOBB ETÜ-SEM internet sitesi üzerinden alınmaktadır.

Saygılarımızla,

Uğur TIN

Seminer online kayıt sayfasına ulaşmak için tıklayınız.
TOBB ETÜ-SEM internet sitesine ulaşmak için tıklayınız.
Konuyla ilgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.

20. Meslek Komitesi duyurularına ulaşmak için tıklayınız.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Haber Tarihi : 15/8/2014