İl Milli Eğitim ve SATSO işbirliğine hazırlanıyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesine faaliyet gösteren ve çoğunluğunu metal imalatçılarının oluşturduğu 23. Meslek Komitesi üyeleri, SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu ile birlikte Sakarya Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı’yı ziyaret etti.

Aralarında Komite Başkanı Tebliğ Yeğenoğlu, Meclis Üyeleri Hüseyin Ür ve Metin Yeniçeri ve komite üyeleri; Yaşar Yalav, Kamil Üstün, Nihat Cinoğlu, Tebliğ Yeğenoğlu’nun bulunduğu heyet sektörel anlamda yaşanan sıkıntıları en aza indirmek adına ilgili kurumlarla iletişim ve işbirliğine önem verdiklerini dile getirerek bu anlamda meslek liselerinin ve milli eğitim müdürlüğü ile ortak vizyonda çalışma gayretinde olduklarını ifade ettiler.

Sanayi sektörünün ara eleman ihtiyacı ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette, ilimizdeki endüstri meslek liselerinden firmalara gönderilen stajyerlerin yetersizliğine de değinilerek özellikle küçük sanayi işletmelerinin tercih edilmiyor olmasından dolayı yaşanan sıkıntılar dile getirildi.

SATSO Heyeti adına bilgi veren Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu konuşmasında ilimizde faaliyet gösteren metal imalatçılarının ihtiyacına yönelik il milli eğitim müdürlüğü ile ortak bir çalışma yapılmasının önemine değinerek söz konusu işletmelerin yapısına uygun stajyer yerleştirme uygulamasına yönelik girişimlerde bulunulması gerektiğini vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı ise endüstri meslek liselerinin ilimiz ve ülkemizin ekonomisine yönelik ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik özel eğitim kurumları olduğunu ifade ederek işletmelerin talepleri doğrultusunda öğrenci yetiştirmek ve onları iş dünyasına hazırlamak adına gayret ettiklerinin altını çizdi. Sandıkçı, kurum olarak gerekli koşulların sağlanmasına yönelik SATSO işbirliği ile bir çalışma yapmaktan memnuniyet duyacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Haber Tarihi : 22/10/2014
Paylaş