Sayın Üyemiz,

Otomotiv Sektörü, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi ve 500 Milyar Dolar ihracata ulaşmayı hedefleyen ülkemizin en hızlı büyüyen lokomotif sektörlerinden biridir. 2023 hedefleri doğrultusunda 'Stratejik Sektörlerden' biri olarak belirlenen sektörün ana üretici firmaları ve yan sanayi firmaları Doğu ve Güney Marmara Bölgesinde yoğunlaşmış olup, sektörde yeni yatırımlar yapılmaktadır. 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), sanayinin gelişmesi, sanayicinin sorunlarının giderilmesi için ülke ve bölge ölçeğinde çalışmalar yürütmektedir. Türkiye'nin otomotiv üretim bölgesinde yer alan Sakarya ilimiz, Toyota, Otokar, Tırsan, Boshoku, Yazaki, Türk Traktör gibi yerli yabancı önemli sektör firmalarının üretim faaliyetlerini yürüttüğü, konum ve lojistik avantajlarıyla sanayisi hızla büyüyen bir kenttir. Otomotiv sektörünün konumu göz önüne alındığında sektöre yönelik yatırımlar için en uygun yerlerden biri olan Sakarya'da, Devletimizin sektörel politika ve stratejilerine de uygun olarak Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için çalışmalar Odamızca başlatılmıştır. Sektörden gelen yoğun talep üzerine İhtisas OSB başvurusunu yapan SATSO, kuruluş sürecinin tamamlanması ve doğru planlamanın yapılması için talep toplamaktadır.(Son Talep Toplama Tarihi: 22 Aralık 2014'tür)

Kuruluş çalışmaları devam etmekte olan İhtisas OSB için ekte bir bilgi notu yer almakta olup, bilgi notunda İhtisas OSB hakkında bilgi alınabilecek ve taleplerin iletilebileceği kişilerin irtibat bilgileri de bulunmaktadır. 
Gereğini arz ederim.

Saygılarımla, 

Uğur TIN
GENEL SEKRETER 



Konuyla ilgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Otomotiv İhtisas OSB Bilgi Notuna ulaşmak için tıklayınız.

Talep formuna ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.


Haber Tarihi : 17/11/2014
Paylaş